ALBLASSERDAM – De Dok11 Clubkasrun die deze week in het centrum van Alblasserdam werd gehouden, heeft 5.548,50 euro opgeleverd voor verenigingen in Alblasserdam en omgeving. Er deden dit jaar 1265 lopers mee en dat is een record. Voetbalvereniging De Alblas haalde het meeste geld op. Gevolgd door KDO en CKC Kinderdijk. Onderaan dit bericht staat de volledige uitslag met de opbrengsten voor de clubs. 

“Het is een recordjaar geworden zowel qua aantal deelnemers als wat betreft het aantal rondes dat is gelopen. In het totaal deden 1265 lopers mee (240 méér dan de 1025 van vorig jaar). Bij elkaar hebben de deelnemers 2466 rondes gelopen. Dat zijn bijna 400 rondjes meer dan de 2089 van vorig jaar,” vertelt Charlotte Mallee-Dekker van apotheek Dok11, die samen met Thijs Donkervoort initiatiefnemer is van de Dok11 clubkasrun.

Per ronde verdienden de deelnemers € 2,25 voor de club. DOK 11 betaalt € 1,75 per ronde en het OndernemersFonds Alblasserdam draagt nog eens € 0,50 als bonus bij. De totale opbrengst is daarmee op € 5.548,50 uitgekomen voor de deelnemende verenigingen. Een stuk hoger dan de € 4.700 van vorig jaar.

Charlotte: “De Alblasserdammers zijn dus goed in beweging gekomen om de opbrengst voor de verenigingen een goede boost te geven. Voor DOK 11 zijn beide doelen weer gehaald: Nog meer mensen in beweging brengen én de sport- en buitenverenigingen met een hogere opbrengst ondersteunen.”

Het startschot werd gegeven door Cees Wöhler en zijn dochter Bianca. Cees is de man die aan de basis heeft gestaan van de allereerste Clubkasrun destijds door de Rabobank gesponsord.

Deel dit bericht via...