ALBLASSERDAM – Afgelopen week zijn zestig mensen Alblasserdam ingetrokken om zwerfvuil op te ruimen. Een dag later gingen ook kinderen uit de Willem de Zwijgerlaan op pad om hun straat op te ruimen. (zie onderste foto’s). De opruimactie met de zestig vrijwilligers werd georganiseerd door Peter van der Spoel. In het onderstaande verhaal blikt hij terug op de geslaagde actie.

Opvallend was dat op de Edisonweg richting de A15 veel werkhandschoenen in de berm werden aangetroffen en opnieuw veel bananenschillen ( afbraaktijd 2 jaar ). Hier wordt altijd een volle vuilniszak met afval verzameld. Bij de van Eesterensingel zijn de sloten en de bakken weer schoongemaakt.

Op de hoek Parallelweg-Esdoornlaan stonden bij de glas/plasticbakken een zware lage houten tafel, een TV, een toiletfonteintje, enkele serviesborden, een spiegel, een droogrek en een vloerveger. Zulke dingen zien we wel vaker en het zijn toch medebewoners die op deze manier hun spullen wegwerken. Dus ingeladen in de OTT-bus.

Verder vonden deelnemers een paar kinderschoentjes, een wasrekje, een dweilstok en een grijze fiets die er nog heel goed uitzag. Als iemand die mist moet hij of zij zich melden. Anderen vonden in de struiken een dode vis, een fles tequila, een vaatdoek en ja echt waar, een zwangerschapstest.

Een heel fanatiek gezin uit Oud Alblas heeft op het industrieterrein zelfs van alles uit de bosjes opgevist, waaronder veel oude blikjes. Er werd ook nog een lachgascilinder nabij de brug de Noord gevonden. Het is iedere keer mooi om te zien met hoeveel inzet er opgeruimd wordt. Ondanks de iets mindere deelname is toch heel Alblasserdam weer aangepakt en de opbrengst was toch maar weer 220kg.

Deel dit bericht via...