ALBLASSERDAM – Deze week is de huiswerkhulp in Alblasserdam weer gestart. Vrijwilligers staan klaar om de Alblasserdamse jeugd te helpen bij hun huiswerk. Dit doen zij vanuit de serre van het gemeentehuis in het dorp. De hulp is gratis. De kinderen worden geholpen door een team van deskundige vrijwilligers. De vrijwilligers hebben er een traditie van gemaakt om elk jaar op de derde dinsdag van september te starten met hun activiteiten, op Prinsjesdag. Ze gaan dit schooljaar hun 20ste jaar in.

“Wil je een goede start maken aan het begin van het jaar, en wil je daarbij gratis ondersteund worden? Heb je ondersteuning nodig voor de komende toetsen en examens? Dat kan! In de bibliotheek van Alblasserdam zit elke dinsdagavond een team van vrijwillige onderwijsexperts van 18.00 tot 20.00 klaar om je te helpen. Jongeren van alle leeftijden en niveaus zijn welkom, of je nu op het vmbo, havo, vwo of mbo zit, maakt niet uit,” zo laat Emine Osmanoglou weten.

Emine vervolg: “Je mag op elk moment tussen 18.00 en 20.00 binnenkomen. Je schuift dan aan bij de vrijwilliger die op dat moment beschikbaar is. Soms moet je even wachten op de door jou gewenste docent. De hulp kan 20 minuten duren, of anderhalf uur, afhankelijk van je hulpvraag. Je mag natuurlijk ook elke dinsdagavond komen om je huiswerk te maken en te leren, maar je mag ook alleen komen als het nodig is. Je hoeft ook niet de hele avond te blijven, je mag weg als je klaar bent. Alles gaat in overleg. We helpen zowel met exacte vakken als met algemene vakken en talen. Het is wel de bedoeling dat je met een duidelijke hulpvraag komt, je lesmateriaal meeneemt en aangeeft waar je precies bij geholpen wilt worden. Je mag natuurlijk ook komen om zelfstandig je huiswerk te maken en hulp inschakelen wanneer dat nodig is. Je hoeft je van tevoren ook niet in te schrijven en aan te melden: je loopt gewoon binnen en vraagt of je geholpen kan worden. We bevinden ons in het gemeentehuis van Alblasserdam, in de serre tegenover de receptie. Kom je voor het eerst, meld je dan wel bij een van de vrijwilligers om kennis te maken. Zie ook onze site https://huiswerkhulpalblasserdam.nl“.

Deel dit bericht via...