RIDDERKERK – Een 38-jarige vrachtwagenchauffeur uit Oud-Alblas is maandag 16 september 2024 om het leven gekomen bij een aanrijding op de A15 tussen Alblasserdam en Ridderkerk. De chauffeur van een bedrijf uit Groot-Ammers had zijn voertuig op de vluchtstrook gezet. Naar verluidt om een spanbandje goed te doen en de lading beter vast te zetten. Hij werd daarbij geschept door een vrachtwagenchauffeuse. De politie, ambulancedienst, het Mobiel Medisch Team van de traumahelikopter en de brandweer, waaronder brandweer Alblasserdam, werden gealarmeerd voor hulp.

De chauffeur is langere tijd gereanimeerd, maar de hulp mocht niet meer baten. De Oud-Alblasser overleed ter plekke. De politie heeft de bestuurster van de andere vrachtwagen aangehouden en zoekt uit wat er nu precies mis is gegaan.

Vanwege politieonderzoek en afhandeling van het ongeval, is de verbindingsweg vanuit Gorinchem (A15) richting Rotterdam (A16) dicht. De politie gaat onderzoek doen. “We verwachten rond 15:00 uur de verbindingsweg bij knooppunt Ridderkerk-Zuid weer vrij te geven. Via de parallelbaan van de A15 kun je wel die kant op,” meldt Rijkswaterstaat.

Deel dit bericht via...