ALBLASSERDAM – Waterpoloster Simone van de Kraats geeft donderdag 19 september 2024 een clinic bij Zwem -en poloclub Wiekslag in zwembad Blokweer in Alblasserdam. De clinic is bedoeld voor de dames(jeugd)teams van de vereniging en publiek is deze avond van harte welkom.

Nederlands dameswaterpolo al jarenlang bij de wereldtop
Simone van de Kraats zit sinds 2018 in het Nederlands team. In Nederland is ze meervoudig landskampioen en topscorer van de eredivisie. Tegenwoordig speelt ze in de zeer hoog aangeschreven Spaanse competitie voor topclub CN Mataró. In december 2023 werd ze uitgeroepen tot beste waterpoloster van de wereld. Ze is dan ook een vaste waarde van het Nederlands team.

In 2023 won Nederland goud bij het wereldkampioenschap in Fukuoka door in de finale met penalty’s te winnen van Spanje. In januari 2024 werd in de finale van het Europees Kampioenschap opnieuw Spanje verslagen. Hierdoor waren de verwachtingen voor de Olympische Spelen hooggespannen. In Parijs kwamen de dames in de halve finale Spanje weer tegen, ze vochten zich na een ruime achterstand heel knap terug tot een 14-14 eindstand. Helaas werd na penalty’s alsnog verloren. De daaropvolgende troostfinale tegen de Verenigde Staten werd al net zo spannend. Na een 3-7 achterstand halverwege werd uiteindelijk met nog één seconde te gaan het winnende doelpunt (11-10) gemaakt en wisten zij de bronzen medaille binnen te slepen.

Inspiratie en motivatie tijdens waterpoloclinic
Hoe werk je toe naar zo’n groot toernooi? Wat zorgt ervoor dat het lukt om zo’n grote achterstand in zo’n beladen wedstrijd weg te werken? Hoe is het om in de halve finale van de Olympische Spelen tegen je eigen Spaanse teamgenoten te spelen? Hoe voelt dan uiteindelijk zo’n bronzen medaille, letterlijk en figuurlijk? Genoeg vragen om te stellen aan Simone van de Kraats. Hiervoor is dan ook alle gelegenheid tijdens de waterpoloclinic op 19 september.

Van de Kraats wordt deze avond om 19.00 uur welkom geheten door de waterpolocommissie van ZPC Wiekslag. Er is dan ook een fotomoment voor kinderen van Wiekslagleden en jonge jeugdspelers. Van 19.45 tot 21.15 uur verzorgt Simone een waterpoloclinic voor het meisjes aspirantenteam (meiden onder de 18 jaar) en de twee damesteams van de vereniging. Publiek is hierbij welkom op de tribune en in de bar van het zwembad. Hier zijn ook commissieleden aanwezig die geïnteresseerden graag meer vertellen over waterpolo en over de mogelijkheden om mee te trainen en deze sport eens uit te proberen.

Wiekslag in de lift
Na een aantal moeizame jaren door de beperkende maatregelen tijdens de coronapandemie en de daaropvolgende twee jaar durende sluiting van zwembad Blokweer zit ZPC Wiekslag sinds de heropening van het bad in januari van dit jaar duidelijk weer in de lift. Het aantal jeugdleden bij de zwemschool, de zwemselectie en waterpolo groeit weer, er is een groep masterzwemmers toegevoegd die op donderdagavond onder begeleiding aan hun conditie en techniek werkt en aankomend seizoen is er weer een tweede dames waterpoloteam. Dit laatste is ook belangrijk zodat de jeugdleden door kunnen groeien naar een team op hun eigen niveau en daarmee het spelplezier behouden blijft. In de 52-jarige geschiedenis van Wiekslag hebben meerdere jeugdleden de overstap gemaakt naar Nederlandse topclubs en hebben sommige ook in het Nederlands team gespeeld. Zo won oud-Wiekslagger Loïs den Ouden vorig jaar nog brons op het wereldkampioenschap met het Nederlands team onder 20 jaar en speelde dat jaar ook Jens Wijgers mee in Jong Oranje op het Wereldjeugdkampioenschap. Zo dient gezelligheidsclub Wiekslag ook als springplank voor talent.

Deel dit bericht via...