ALBLASSERDAM – Met meer dan honderd mensen is Michael van der Plaat deze week herdacht tijdens de zogenoemde kroostocht van zwem -en poloclub Wiekslag in Alblasserdam. Michael overleed deze week op 36-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hersentumor die enkele maanden geleden geconstateerd werd. Ter hoogte van de Oude Torenbrug in Alblasserdam werd een minuut stilte gehouden voor Michael die lange tijd lid was van Wiekslag en van de Reddingsbrigade in Alblasserdam.

“De zwemtocht was zeer geslaagd. Veertig mensen deden mee en er waren veel toeschouwers. Bij de herdenking van Michael van der Plaat waren zo’n 100 tot 150 mensen aanwezig,” vertelt Jeroen van de Pol van Wiekslag.

De samenwerking tussen Wiekslag en de Reddingsbrigade noemt Van de Pol ‘zeer geslaagd’.

De zwemtocht in de Alblas startte woensdagavond in Oud-Alblas en was bedoeld voor leden en oud-leden van Wiekslag. Voor de doorzetters was er een tocht van 4 kilometer, die om 18.30 uur startte bij de IJsclub / Camping in Oud-Alblas. Voor de zwemmers die liever een kortere route zwommen, ging er om 19.00 uur een tocht van start vanaf de brug bij de Grote Nes in Oud-Alblas. De deelnemers zwommen vanaf daar naar de Dam in Alblasserdam. De zwemtocht werd begeleid door de Alblasserdamse Reddingsbrigade.

De zwemtocht is in het verleden vaker gehouden en geldt als afsluiting van de zomertraining. De tocht wordt sinds de eerste editie ook wel gekscherend de kroostocht genoemd, vanwege het vele kroos dat men toen onderweg tegenkwam in het water.

Deel dit bericht via...