ALBLASSERDAM – Henk en Toos Vogelaar uit Alblasserdam zijn deze week zestig jaar getrouwd. Voor burgemeester Jan Willem Boersma aanleiding om het echtpaar te feliciteren met deze bijzondere mijlpaal. De burgervader ging donderdag 29 augustus 2024 bij de twee op bezoek en overhandigde namens de gemeente een bos bloemen.

Ontmoeting
Henk (85) en Toos (84) wonen al ruim vijftig jaar in Alblasserdam, maar zijn hier niet opgegroeid. Henk werd geboren in Leeuwarderadeel, een voormalige gemeente Friesland en Toos werd geboren in Rotterdam. De twee kwamen uiteindelijk bij elkaar in de buurt te wonen in Schiebroek; een toen nog zelfstandige gemeente. Via de kerk in de buurt leerden Henk en Toos elkaar kennen en in 1964 gaven zij elkaar het jawoord.

Kinderen
Het echtpaar had drie kinderen; de jongste zoon is ongeveer tien jaar geleden overleden. Er zijn inmiddels ook al twee volwassen kleinkinderen.

Werk
Meneer Vogelaar heeft voor diverse werkgevers gewerkt, waaronder dertig jaar voor Nationale Nederlanden. Mevrouw werkte bij de bibliotheek in Schiedam en later in de boekhouding bij de Bijenkorf.

Vrijwilligers
Verder zijn meneer en vrouw veertig jaar vrijwilliger geweest bij boekhandel De Schuilplaats. Meneer was daar onder meer penningmeester. En ook nu ze beiden halverwege de tachtig zijn, doen ze nog graag vrijwilligerswerk. Henk werkt in de winkel van Woord en Daad in Alblasserdam en bij De Hoop in Dordrecht en mevrouw gaat vanuit de kerk op bezoek bij onder meer oudere en eenzame mensen. Daarnaast onderhoudt zij graag de tuin.

Theetuin
Het diamanten huwelijksjubileum hoopt de familie Vogelaar binnenkort te vieren bij de Theetuin in Ridderkerk.

Deel dit bericht via...