ALBLASSERDAM – Woensdag 28 augustus 2024 organiseert zwem -en poloclub Wiekslag uit Alblasserdam een zwemtocht in De Alblas. De tocht is bedoeld voor leden en oud-leden van de club. Aanmoedigen kan vanaf de kant bij bijvoorbeeld de Oude Torenbrug. Voor de doorzetters is er een tocht van 4 kilometer, die om 18.30 uur start bij de IJsclub / Camping in Oud-Alblas. Voor de zwemmers die liever een kortere route zwemmen, gaat er om 19.00 uur een tocht van start vanaf de brug bij de Grote Nes in Oud-Alblas. De deelnemers zwemmen vanaf daar naar de Dam in Alblasserdam, waar zij rond 20.00 hopen te arriveren. De zwemtocht wordt begeleid door de Alblasserdamse Reddingsbrigade. Ter hoogte van de Oude Torenbrug wordt een minuut stilte gehouden voor Michael van der Plaat die deze week op 36-jarige leeftijd overleed.

Kroostocht
De zwemtocht is in het verleden vaker gehouden en geldt als afsluiting van de zomertraining. De tocht wordt sinds de eerste editie ook wel gekscherend de kroostocht genoemd, vanwege het vele kroos dat men toen onderweg tegenkwam in het water.

Hapjes
De tocht wordt afgesloten met een hapje en drankje bij horecagelegenheid Blieck’s Point. Voor de Wiekslagleden zijn de hapjes en het eerste drankje gratis.

Adviezen
Verder zijn er adviezen vanuit Wiekslag “Denk aan het vervoer en regel onderling dat je vervoer uiteindelijk op de Dam uitkomt. Zorg dat je handdoek en schone kleding bij het eindpunt liggen. Neem je zwembrilletje mee. En parkeren kun je het beste doen op het Zuiderstek, bij Oceanco.”

Herdenking Michael van der Plaat
Ter hoogte van de Oude Torenbrug zal Michael van der Plaat worden herdacht. Michael overleed 26 augustus 2024 op 36-jarige leeftijd. Hij was jarenlang lid van Wiekslag in Alblasserdam. Hij zal tijdens een minuut stilte worden herdacht. Het is de tweede keer dat er een verdrietig moment is tijdens de Kroostocht. In 2012 overleed Patricia Lindgreen-van Meurs plotseling op 44-jarige leeftijd. Zij was lid van verdienste bij ZPC Wiekslag en gaf bijna twintig jaar zwemles. Ook toen is er een minuut stilte gehouden.

Wiekslag zoekt nieuwe leden
Zwem -en Poloclub Wiekslag in Alblasserdam is begonnen met het werven van nieuwe leden. Sinds de coronacrisis en de tijdelijke sluiting van zwembad Blokweer zijn vele tientallen leden afgehaakt. De club hoopt vanaf nu weer sterk te gaan groeien. Er worden nieuwe activiteiten ontplooid. Hierover volgen in de komende periode diverse verhalen op Alblasserdamsnieuws.nl.

Krooshappen ’24

 

ASCII

 

Deel dit bericht via...