ALBLASSERDAM – In Alblasserdam heeft iemand tussen donderdagavond en vrijdagochtend 23 augustus 2024 optimale aandacht voor Pride Dordrecht gegenereerd door de reclameborden van de pride te vernielen en te bekladden met verf. Een dag eerder werden 18 van de 20 platen al uit de houders getrokken en in de bermen en sloten gegooid. Later op de dag werden bijna alle platen weer teruggevonden en teruggeplaatst. Een dag later sloeg opnieuw een vernieler toe en deed daarbij nog wat extra zijn of haar best op de klus. Het papier op de borden werd nu deels afgescheurd en er werden borden ondergespoten met verf.

Als de dader de bedoeling heeft ervoor te zorgen dat de Pride in Dordrecht niet onder de aandacht wordt gebracht, hebben de acties tot nog toe weinig nut gehad. De bekladdingen en vernielingen zorgen voor optimale media-aandacht bij onder meer Rijnmond, het Algemeen Dagblad, Het Kontakt, RTV Dordrecht, RTV Papendrecht en Alblasserdamsnieuws.nl.

Wie er achter de vernielingen zit, is nog onduidelijk. Intussen is er wel een politiezaak van gemaakt en heeft Pride Dordrecht aangifte gedaan van de vernielingen in Alblasserdam. Mensen die tips hebben over de zaak, kunnen zich melden bij de politie via het nummer 0900-8844. Ook via [email protected] / 0640092253 zijn tips welkom.

De organisatie van de Pride laat weten de acties in Alblasserdam te betreuren. “Het is heel treurig zeker omdat we met de buitenreclame juist in Alblasserdam willen aangeven er voor de community te zijn en ze willen attenderen op dé Pride in onze regio. Dit is een onnodig harde klap in het gezicht voor iedere lhbti-er in het Damdorp en buitengewoon respectloos. In de Wilhelminakerk in Dordrecht wordt zondagochtend aanstaande om 10:00 uur een Regenboogviering georganiseerd waarbij iedereen welkom is. Zaterdag 31 augustus start om 16:00 uur de Pride Walk waarmee iedereen een duidelijk signaal kan afgeven dat je overal jezelf moet kunnen zijn, in onze stad, in onze regio en óók in Alblasserdam!,” aldus de organisatie.

Deel dit bericht via...