NIEUW-LEKKERLAND – In de vakantiemaanden zitten alle dierenasiels bomvol. Bij De Kattenmand aan de Hoogaarslaan in Nieuw-Lekkerland is dit niet anders. Moederpoezen en hun kittens worden liefdevol opgevangen in gastgezinnen. De oudere katten vinden onderdak in een van de vier kattenkamers. Een aantal van hen is nog maar kort te gast in het knusse asiel, dat gerund wordt door louter vrijwilligers. Dit geldt niet voor de Pepertjes, die vorig jaar met z’n viertjes werden aangetroffen in een doos op een boerenerf.

De kittens, drie poesjes en één katertje, werden aanvankelijk opgevangen bij een gastgezin. Zij kregen de namen van een aantal pepersoorten, namelijk Cayenne, Madame Jeanette, Carolina en Chili.  “Het vinden van geschikte namen is nogal eens een uitdaging”, weet asielbeheerder Esther de Waard uit eigen ervaring. “Veel gastouders kiezen daarom voor een thema. Als er sprake is van meerdere nestjes dan is het gemakkelijker om te onthouden wie er bij elkaar horen.”

De Pepertjes waren aanvankelijk zwaar getraumatiseerd. “Het heeft heel veel moeite en energie gekost om ze wat minder schuw te krijgen”, laat Esther weten. “Daarom hebben ze wat langer dan gebruikelijk bij het gastgezin gezeten. De katten zijn inmiddels helemaal gewend in De Kattenmand. Vooral de cypers met witte Cayenne en Madame Jeanette hebben vorderingen gemaakt. Ze zijn vrolijk en ontzettend speels en ze zijn dol op snoepjes. Cayenne speelt graag met de waterstraal uit de kraan. In hun gedrag naar mensen zijn de dames nog wat terughoudend, maar ze zijn prima plaatsbaar bij een kattenliefhebber die in het begin niet te veel van ze verwacht en hen gewoon kat laat zijn. Omdat ze zo aan elkaar gehecht zijn worden ze samen geplaatst.

Esther: “Cayenne en Madame Jeanette zijn binnenkatten. Ze hebben veel meegemaakt en als we ze buiten laten lopen is de kans groot dat zij, als er iets onverwachts gebeurt, er in blinde paniek vandoor gaan. We gunnen deze poezen een liefdevol tehuis en nodigen serieus geïnteresseerden van harte  uit voor een vrijblijvende kennismaking. Belangstelling? Bel tussen 09:00 en 12:00 uur naar 0184-769014 voor een afspraak. Zie voor meer informatie over het asiel www.dekattenmand.eu.”

Foto-onderschrift: Cayenne (r.) en Madame Jeanette zijn onafscheidelijk.
FOTO: HET FOTOKONIJN.

Deel dit bericht via...