ALBLASSERDAM – Jeugdland Alblasserdam nodigt alle kinderen van 6 t/m 12 jaar uit Alblasserdam en omliggende dorpen van harte uit voor een spetterende ochtend vol wetenschap en plezier. Op vrijdag 16 augustus 2024 verandert Sportcomplex Molenzicht in een waar laboratorium tijdens de nieuwe Mad Science Show en ‘funstations’. “Na het overweldigende succes van vorig jaar, keert de Mad Science Show terug met een compleet nieuw programma. Dit jaar staat de show bol van spannende experimenten met lucht, vuur en ijs, die de kinderen versteld zullen doen staan. De zaal zal letterlijk een half uur lang op zijn kop staan,” belooft Jeugdland in een persbericht.

Wanneer? Vrijdag 16 augustus
Hoe laat? 10.00 – 12.00 uur
Locatie? Sportcomplex Molenzicht, Groen van Prinstererstraat 107, Alblasserdam
Leeftijd: 6 t/m 12 jaar
Inschrijven: Niet nodig!

Na de show kunnen de kinderen zelf aan de slag bij de funstations. Wat gebeurt er als je azijn en bakpoeder mengt? Kun je je haren overeind laten staan met de wrijvingsenergie van de Van de Graaff generator? Dit en nog veel meer kunnen de jonge wetenschappers zelf ontdekken.

Jeugdland: “Wetenschap en techniek spelen een cruciale rol in de wereld van vandaag en morgen. Leren en experimenteren is niet alleen nuttig, maar vooral ook ontzettend leuk. Met dit event willen we kinderen de kans geven om op een speelse manier kennis te maken met de wereld van wetenschap, en zo een steentje bijdragen aan hun ontwikkeling. Deze show is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Ondernemersfonds Alblasserdam.

Inschrijven is niet nodig en de entree is gratis.

Deel dit bericht via...