ALBLASSERDAM – De Forensische Opsporing van de politie heeft maandagochtend 29 juli 2024 onderzoek gedaan naar de oorzaak van de autobrand van zondagnacht. Midden in de nacht vloog een auto op het Wilgenplein in Alblasserdam in brand. Nog voor de aankomst van de hulpdiensten sloegen de vlammen al metershoog uit het voertuig. De voorkant en de achterkant van de auto stonden in brand. Door de hitte, vatten ook twee auto’s die er omheen stonden vlam. De politie en de brandweer kwamen met spoed ter plaatse. Na een half uur gaf de brandweer het sein ‘brand meester’ en kon men beginnen met nablussen.

Omdat er onduidelijkheid is over hoe de brand is ontstaan, is de Forensische Opsporing ingeschakeld. “Brandstichting sluiten we niet uit,” vertelt politiewoordvoerster Marjan Koert.

De forensisch rechercheurs zijn nog bezig met de zaak. Marjan: “Het onderzoek van de FO is niet gelijk bekend. Dat duurt altijd even.”

Door de brand is er behoorlijke schade ontstaan de auto’s en de straat. De auto’s worden binnenkort door een bergingsbedrijf van de straat gehaald.

Deel dit bericht via...