ALBLASSERDAM – De paardenmarkt in Alblasserdam is woensdagavond 24 juli 2024 afgesloten met spectaculaire shows met onder meer vechtende ridders, een slipjacht, een ringsteekwedstrijd, vliegend tapijt en een vuurspuwende ridder. Het hippisch festijn vond plaats op het grasveld in de buurt van de Roemer Visscherstraat, achter de skatebaan in Alblasserdam.

Slipjachtvereniging De Veluwe Hunt startte met een spectaculaire show met honden en paarden. De slipjacht is afgeleid van de vossenjacht, zoals die vroeger in Engeland werd gehouden. Maar de slipjacht is geen imitatie van de vossenjacht. Nadat de honden de ‘vos’ hadden opgespoord, kregen zij als beloning een koeienpens.

Verder konden kinderen op een tapijt achter paarden plaatsnemen en zo een rondje over het grasveld maken. Vervolgens startte de ringsteekwedstrijd. Deze werd gewonnen door Annelies Smit die alle keren raak stak.

De avond werd afgesloten met een spectaculaire riddershow. Twee ridders gingen het gevecht met elkaar aan. Lansen versplinterden en de zwaarden kletterden. Eén van de ridders reed tot slot vuurspuwend een ronde over het veld.

Het evenement werd in de avond door vele honderden Alblasserdammers, onder wie ook veel kinderen, bezocht.

 

Deel dit bericht via...