ALBLASSERDAM – Het is binnenkort mogelijk om bij gymnastiekvereniging KDO in Alblasserdam wekelijks op woensdag te freerunnen. Freerunning is een sport, waarbij de freerunner zich sierlijk door de (meestal) stedelijke omgeving begeeft door muren, ramen, auto’s en muren of trappen. niet als obstakels, maar juist als hulpmiddelen te zien. De continuïteit van de bewegingen wordt hierbij flow genoemd. Ook worden er acrobatische sprongen beoefend. Denk hierbij aan Flips en tricks. Zoals salto’s, swings en radslagen.

De club laat in een bericht weten: “Freerunning is juist een enorm brede sport die geschikt is voor vrijwel iedereen. Er zijn ook een hoop laagdrempelige bewegingen die je kan oefenen. Over het algemeen wordt er bijna niet op daken of hoge gebouwen getraind, er zijn genoeg uitdagende sprongen te maken op grondlevel.”

Vanaf woensdag 28 augustus 2024 kan men wekelijks van 14.30 tot 15.30 uur freerunnen bij KDO in Alblasserdam. Dit kan in sporthal Molenzicht. In eerste instantie kan dit gratis. Vanaf oktober kost het geld. “Je meld je aan en betaalt het eenmalige inschrijfgeld en vanaf het 4e kwartaal (oktober) betaal je contributie en KNGU-contributie. Voor het actuele lesrooster raadpleeg de website www.kdo-alblasserdam.nl.”

Deel dit bericht via...