Afgelopen week werd hier een bericht geplaatst over meerdere incidenten met jeugd op onder meer het Boerenpad in Alblasserdam. Een aantal moeders van een aantal jongeren, heeft onderstaande brief ingezonden. Bestemd voor de Alblasserdammers.

Wij zijn die moeders
“Wij zijn die moeders van de kinderen waarover zo kleurrijk gesproken wordt in ons Alblasserdamsnieuws.
Wij zijn die moeders die 24/7 met onze kinderen bezig zijn. Hun telefoon controleren. Hun gangen nagaan.
Wij zijn die moeders die geen oog dicht doen ’s nachts omdat we vreselijk bezorgd zijn hoe dit verder moet.
Wij zijn die moeders die al 2 en half jaar roepen tegen gemeente, politie en jeugdzorg dat dit fout gaat en dat er iets moet gebeuren en aan elke deur kloppen om hulp te krijgen.
2,5 half jaar? vraagt u zich waarschijnlijk af.

2.5 jaar geleden stond de krant bol van de nachtmerrie die onze kinderen en wij nog steeds moeten leven omdat de gevolgen nog steeds zichtbaar zijn. Waar dorpsbewoners de smeuïge details van probeerden op te halen

Zoals de meesten van jullie weten is onze kinderen jarenlang een groot onrecht aangedaan waar zij en wij nog altijd met de gevolgen aan het kampen zijn.

Het probleem is ook groter dan onze kinderen alleen. Er zijn oudere jongeren die dit goed weten te gebruiken en onze kinderen keer op keer van alles verkopen en voor hun karretje spannen juist omdat zij minderjarig zijn. Ja wij zijn namelijk ook de moeders van de kinderen die ten prooi valt aan een groep criminelen.

Wij zijn die moeders die de politie bellen met namen van dealers maar niet gehoord worden.

Wij zijn die moeders die steeds weer verbaasd zijn dat wanneer je na een akkefietje belt voor een follow up er niet eens een melding in het systeem gemaakt is.

Wij zijn overigens ook die moeders die dondersgoed weten wat onze kinderen doen, en niet roepen dat doen die van mij niet, en die moeders die het fijn vinden wanneer u aan de deur komt want wij kunnen nu eenmaal niet alles zien. Wij zijn die moeders die u dan een kopje koffie aanbieden. Onze kinderen aanspreken en straffen en u heel erg serieus nemen.

Vandaar dit bericht. Want wij zijn die moeders die nu zien dat er een heksenjacht op onze kinderen wordt gestart. Waar volgens jullie niet mee te praten valt. Die volgens jullie geen normen en waarden kennen. Maar waar daadwerkelijk door geen van jullie een woord mee gewisseld is. Die moeders waarvan de kinderen buiten hun schuld om een vertekend beeld hebben van volwassenen en de grenzen die daarbij horen. En dat proberen wij ze elke dag weer te leren. Je kan niet fixen in een dag wat jarenlang structureel kapot gemaakt is.

Wij ouders zijn en blijven benaderbaar. Voor de toekomst van onze kinderen. Want zo’n onrecht kun je niet ongedaan maken. Je kunt alleen leren en proberen te helen. Daar is een gemeenschap voor nodig die samenkomt en naast elkaar gaat staan.

Onze contactgegevens zijn bekend bij de redactie, want wij verschuilen ons niet achter een anoniem email adresje. En wij verspreiden geen film -en fotomateriaal van onze kinderen waar niemand de context van kent.”

Deel dit bericht via...