ALBLASSERDAM – De politie is in de afgelopen week meermaals in actie gekomen in verband met overlast door jongeren rondom het Boerenpad in Alblasserdam. Afgelopen week werd een vrouw in haar gezicht geslagen. Mirjam Hoogmoed, woordvoerster van de politie vertelt: “Op die locatie is overlast van jongeren. Er ontstond een woordenwisseling tussen de groep en de vrouw waarbij de vrouw van een van de aanwezigen een klap kreeg. Mijn collega’s hebben bemiddeld. Er is excuus aangeboden aan de vrouw, schade aan een (bel)oortje is ter plaatse vergoed en de betrokken jongen is door de agenten naar huis gebracht waar een goed gesprek met de jongen en zijn ouders plaatsvond.” Van het incident gaan filmbeelden rond, waarop te zien is dat de vrouw wordt geslagen.

Verder zou deze week vuurwerk in de buurt van een kind zijn afgestoken. De ouders gaan hier aangifte van doen bij de politie. De politie laat weten deze zaak nog in onderzoek te hebben.

Donderdagavond 11 juli 2024 kwam de politie opnieuw in actie. Even voor 20.00 uur zou daar, volgens ZHZActueel.nl, in de omgeving van het Kamgras en het Boerenpad een grote groep jongeren voor problemen hebben gezorgd. Volgens een woordvoerster van de politie zou het gaan om een ‘lastige groep jeugd’. In de omgeving waar de jongeren zouden zijn geweest, werd een honkbalknuppel in de bosjes aangetroffen. Omdat de politie niemand met deze knuppel heeft zien lopen, is er ook niemand aangehouden. De honkbalknuppel is wel in beslag genomen.

De politie neemt de honkbalknuppel mee.

Verder werden er eerder in de maand midden in de nacht eieren gegooid tegen het slaapkamerraam van een 3-jarig kind.

Het is onbekend of het iedere keer dezelfde jongeren betreft of dat er meerdere groepen zijn die overlast veroorzaken.

Politiewoordvoerster Mirjam meldt dat er in ieder geval extra surveillance gaat plaatsvinden en dat er met het jongerenwerk naar het probleem gekeken gaat worden.

Inmiddels zijn twee Alblasserdammers gestart met een tegenactie. Zij hebben het mailadres [email protected] aangemaakt. Daarop hopen zij zoveel mogelijk verhalen, foto’s, filmpjes van de overlast te verzamelen om die aan te kunnen bieden aan de burgemeester van Alblasserdam, zodat er actie ondernomen kan worden. “We willen ons dorp veilig en leefbaar houden. We behandelen ,” zo laten de initiatiefnemers weten.

Andere ouders zijn inmiddels met een initiatief gestart om de jongeren activiteiten aan te bieden, zodat tegelijkertijd de overlast afneemt. Hiervoor moeten nog ouders en vrijwilligers voor gemotiveerd worden. Zodra daar meer over bekend is, volgt daarover een bericht.

Deel dit bericht via...