Advertorial
ALBLASSERDAM – Tabac & Gifts Wiesbrock op de Dam in Alblasserdam wordt vanaf eind 2024, begin 2025 een tabaksspeciaalzaak. In de winkel worden dan alleen nog rookwaren, rookaccessoires, loten en dagbladen verkocht. Verder krijgt de winkel een zogenoemde klimaatkamer, die ook wel een walk-in humidor wordt genoemd. In deze kamer worden longfillers (sigaren) aangeboden, die op de juiste temperatuur en bij een perfecte luchtvochtigheid worden bewaard.

Geen PostNL-punt meer
In ’rokersland’ gaat de komende jaren veel veranderen. Zo mogen er vanaf 1 juli 2024 geen sigaretten, shag of andere rookwaren meer worden verkocht in Nederlandse supermarkten. Lies Wiesbrock van Tabac & Gifts Wiesbrock verwacht dat het vanaf dat moment nog drukker wordt in haar winkel: “En daarom hebben we besloten te stoppen met het pakket -en postbuspunt. Het PostNL-pakketpunt wordt waarschijnlijk (!) overgenomen door boekhandel De Schuilplaats op de Plantageweg in Alblasserdam.”

Koopavond?
Vanaf die tijd worden ook de openingstijden veranderd. Lies: “In plaats van 07.30 uur, gaan we 08.00 uur open, omdat er dan geen post meer is voor de circa 160 postbussen. Verder bekijken we de mogelijkheden om de winkel op vrijdagavond, tijdens koopavond, te openen. Dit hangt af van hoeveel vraag ernaar is en hoeveel parkeergelegenheid er bij ons voor de deur is. Nu komt het voor dat door de horeca op de Dam, alle parkeerplaatsen bezet zijn,” aldus de onderneemster.

Eisen
De plannen om de huidige winkel om te bouwen naar een tabaksspeciaalzaak zijn in een vergevorderd stadium. De nieuwe indeling is al bekend en ook zullen alle eisen die vanuit overheidswege zijn opgelegd, worden ingepast in de plannen. Eén van de voorwaarden vanuit de overheid is bijvoorbeeld dat tabaksproducten en aanverwante producten niet meer van buitenaf te zien mogen zijn.

De klimaatkamer
Lies kijkt uit naar de realisatie van de klimaatkamer in de winkel. “We krijgen tien meter aan echte longfiller-sigaren, afkomstig uit onder meer Cuba, Brazilië, Sumatra en de Dominicaanse Republiek. De relatieve luchtvochtigheid in de klimaatkamer is constant tussen de 72 en 80 procent en de temperatuur is daar tussen de 18 en 20 graden. Dit zijn de beste omstandigheden voor sigaren.”

Assortiment uitgebreid
Het rookwarenassortiment bij Tabac & Gifts Wiesbrock wordt in de komende periode uitgebreid. “Vroeger moesten we wel eens ‘nee’ verkopen, omdat een bepaald product alleen bij de supermarkt verkrijgbaar was. Vanaf nu kunnen wij deze producten ook bestellen en leveren. Als klanten op zoek zijn naar een specifiek soort rookwaar, kunnen ze dit altijd bij ons in de winkel aangeven. Ook komen er vanaf volgend jaar veel meer rookaccessoires in de winkel, zoals knippers en boortjes en de benodigdheden om een pijp te kunnen roken. Daarnaast zijn er bij ons elektrische sigaretten te koop,” vertelt Lies die de zaak samen met haar man Carl runt.

Elektrische Mini
De komende drie weken zal de winkel van Tabac & Gifts Wiesbrock op de Dam nog wat extra opvallen. Naast de winkel staat namelijk vanaf 11 december 2023 een elektrische Mini Cooper ter promotie van de Staatsloterij. Met aanschaf van oudejaarsloten maakt men, behalve kans op geldprijzen, kans op het winnen van één van de 200 elektrische Mini’s ter waarde van zo’n 38.000 euro per stuk. De ‘promo-mini’ staat tot het einde van het jaar in Alblasserdam.

Deel dit bericht via...