Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for september 19th, 2024

ALBLASSERDAM – In een flatwoning aan de De Savornin Lohmanweg in Alblasserdam is donderdagmiddag 19 september 2024 een overleden persoon aangetroffen. De politie vond de vrouw aan het begin van de middag na een melding. Omdat onduidelijk is hoe de tachtiger om het leven is gekomen, doet de Forensische Opsporing van de politie onderzoek. Vooralsnog gaat men niet uit van een misdrijf. Als dat later anders wordt, volgt nieuwe berichtgeving. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De Dok11 Clubkasrun die deze week in het centrum van Alblasserdam werd gehouden, heeft 5.548,50 euro opgeleverd voor verenigingen in Alblasserdam en omgeving. Er deden dit jaar 1265 lopers mee en dat is een record. Voetbalvereniging De Alblas haalde het meeste geld op. Gevolgd door KDO en CKC Kinderdijk. Onderaan dit bericht staat de volledige uitslag met de opbrengsten voor de clubs.  Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De collecteweek voor KWF Kankerbestrijding heeft in Alblasserdam 12.247,25 euro opgeleverd. In de week van 1 tot 7 september gingen collectanten met QR-collecteborden langs de deuren. Ook hebben veel collectanten via whatsapp in hun online-collectebus donaties ontvangen van familie, vrienden en kennissen. Dit resulteerde uiteindelijk in een opbrengst van ruim twaalfduizend euro. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Deze week wordt kunstproject Tafeltje Dekje gehouden in de Staatsliedenbuurt in Alblasserdam. Tussen 16 en 19 september 2024 wordt van 15.00 tot 18.00 uur een ontmoeting georganiseerd tussen buurtbewoners. Er worden pannenkoeken gebakken, kaarten geschreven en er wordt geknutseld. Het project is georganiseerd door SOC (cultuurverbinding) en Stichting Welzijn Alblasserdam en wordt gehouden in de Troelstrastraat, Groen van Prinstererstraat, Johan de Wittstraat en donderdagavond 19 september in de Van Oldenbarneveltstraat.
Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Afgelopen week zijn zestig mensen Alblasserdam ingetrokken om zwerfvuil op te ruimen. Een dag later gingen ook kinderen uit de Willem de Zwijgerlaan op pad om hun straat op te ruimen. (zie onderste foto’s). De opruimactie met de zestig vrijwilligers werd georganiseerd door Peter van der Spoel. In het onderstaande verhaal blikt hij terug op de geslaagde actie. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.