Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for september 18th, 2024

Advertorial
PAPENDRECHT – Circus Bolalou komt deze week naar Papendrecht. De circustent wordt opgebouwd op de Markt 22, tegenover het gemeentehuis. De eerste voorstelling is aanstaande vrijdag 20 september 2024 om 16.00 uur en om 19.00 uur. “Stap binnen in een wereld vol magie, verwondering en betovering, waar dromen werkelijkheid worden. Geniet van klassiek circus in een modern jasje. Onze getalenteerde en veelzijdige artiesten komen van over de hele wereld om u een verbluffende show te bezorgen,” zo laat het circus weten. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Deze week is de huiswerkhulp in Alblasserdam weer gestart. Vrijwilligers staan klaar om de Alblasserdamse jeugd te helpen bij hun huiswerk. Dit doen zij vanuit de serre van het gemeentehuis in het dorp. De hulp is gratis. De kinderen worden geholpen door een team van deskundige vrijwilligers. De vrijwilligers hebben er een traditie van gemaakt om elk jaar op de derde dinsdag van september te starten met hun activiteiten, op Prinsjesdag. Ze gaan dit schooljaar hun 20ste jaar in. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

KINDERDIJK – Inwoners van Kinderdijk en andere geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd op de informatie-inloopavond op maandag 23 september 2024 van 19.00 tot 21.30 uur in de Panoramazaal van de Kinderdijk Kiosk (Molenstraat 236, voormalig Windkracht 4 pand). Deze avond staat in het teken van de ontwikkeling van de entreezone van Werelderfgoed Kinderdijk. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Een vrachtwagenchauffeuse is dinsdag 17 september 2024 met haar voertuig achterop een personenauto gebotst op de Edisonweg in Alblasserdam. Dit gebeurde bij de toerit naar de A15. In eerste instantie leek het bij materiële schade te blijven en wisselden de bestuursters gegevens uit en vervolgden zij hun weg. Even verderop, op de snelweg bij Alblasserdam, kreeg de zwangere bestuurster van de personenauto steeds meer lichamelijke klachten door de aanrijding. 112 werd gebeld en een ambulance kwam ter plaatse voor hulp. De vrouw is per ambulance meegenomen naar het ziekenhuis voor verdere behandeling. Haar auto is door een berger afgevoerd.

ALBLASSERDAM  – Een jongeman is dinsdagavond 17 september 2024 met een auto uit de bocht gevlogen op de kruising Edisonweg / Ohmweg in Alblasserdam. De beginnend bestuurder kwam vanaf de Edisonweg en wilde Ohmweg op rijden. Hij ging daarbij te hard door de bocht, gleed weg en botste daarna tegen een reclamezuil. De Alblasserdammer raakte gewond aan onder meer zijn hoofd en is door vrienden naar het ziekenhuis in Dordrecht gebracht. De bijrijder raakte lichtgewond en hoefde niet naar het ziekenhuis. Een passant belde later op de avond 112, waarna de politie ter plaatse kwam. Een bergingsbedrijf heeft de flink beschadigde auto van de weg gehaald. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.