ALBLASSERDAM – Burgemeester Jan Willem Boersma heeft maandagavond 16 september 2024 het startsein gegeven voor het 32e Havenfestival in Alblasserdam. Hij deed dit in cultureel centrum Landvast, waar het publiek later op de avond genoot van een toneelavond met Inter Amicos uit Dordrecht, die het blijspel ‘Pap, ik ben je dochter’ speelde.

Dinsdagavond 17 september staat op en rondom de Dam de Clubkasrun op het programma, een sponsorloop voor verenigingen.

Woensdagmiddag 18 september kunnen kinderen in het Makado Center genieten van de Poppenkast. Dit jaar gespeeld door Wim Noordegraaf, die dit al 43 jaar doet op het Rotterdamse Binnenwegplein.

Woensdagavond 18 september vindt op de parkeerplaats van Landvast de derde editie plaats van “Het Sterkste Team van Alblasserdam“. Dit jaar gaan vijf mannenteams en twee vrouwenteams de strijd aan om de felbegeerde Harry van der Zijden wisselbokaal. Ook de populaire Kids Challenge (10 t/m 15 jaar) wordt weer gehouden.

Donderdagavond 19 september is het opnieuw genieten op het parkeerterrein van Landvast. Dan bij de Buitenfilm met de ontroerende Franse komedie ‘Un p’tit en plus’.

Vrijdagavond 20 september is Taptoe-avond op het kunstgrasveld van CKC Kinderdijk bij sporthal Molenzicht. Dit jaar met de korpsen Rijnmondband, Euroband Rotterdam, Deltaband Vlissingen en Drumfanfare Laurentius Voorschoten.

Zaterdag 21 september is de slotdag met niet alleen de grote Braderie nu ook ‘s avonds een muzikale afsluiting. Op de braderie staan omstreeks 200 kramen en zijn er ook veel activiteiten (o.a. Stoomsleepboot Pieter Boele), koren, muziek en horeca om van te genieten.

Nieuw dit jaar is de muzikale afsluiting van het festival op zaterdagavond met het SLOTAKKOORD in Landvast. Twee bands treden op: Paul Chevrolet’s Tennessee Session en de Robbert Fossen Band. Voor blues en country-liefhebbers live-optredens om van te smullen.

Meer informatie is te vinden op de site van het Havenfestival.

Oproep verkeersregelaars gezocht
Verder is de organisatie nog op zoek naar verkeersregelaars voor tijdens de braderie.
Verkeersregelaar zijn houdt het volgende in:

  • je doet een online cursus om aangesteld te worden;
  • je krijgt een hesje van de organisatie
  • je krijgt een shift vanaf 2 uur of langer toebedeeld op het betreffende evenement. Tijdsduur gaat in overleg
  • je werkt in alleen of in tweetal
  • je krijgt een kleine vergoeding

De organisatie meldt: “Wij zijn voor zaterdag 21 september 2024, de dag van de braderie van het Havenfestival, op zoek naar mensen/vrijwilligers die verkeersregelaar willen zijn.  Denk je dit is iets voor mij? Of denk je ik zou graag iets willen betekenen voor Alblasserdam, meld je dan aan op onderstaand e-mailadres en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. E-mailadres voor aanmelden of informatie: [email protected]

Markt en Kelderverkoop Grote Kerk
De Grote Kerk meldt in een persbericht: “De Grote Kerk van Alblasserdam is makkelijk te vinden tussen alle activiteiten van het Havenfestival op zaterdag 21 september. Op het kerkplein zijn weer veel spulletjes uit grootmoederstijd, retro of antiek te vinden. Een leuke snuffelplek voor de verzamelaar. De sieradenkraam van Nellie is een bezoek waard, met verkoop van honing rechtstreeks van de imker. Op het kerkplein is een terras neergezet om even uit te rusten. U kunt een broodje hamburger of een pannenkoek eten. In De Damsteen koffie / thee met iets lekkers of als lunch soep of een broodje. Op het plein achter de kerk de rommelmarkt.

Kelderverkoop
De Kelderverkoop gaat dit weer open voor een nieuw seizoen. De kelder staat weer boordevol 2e kans spullen, retro, meubels, verlichting, decoratie, keukengerei. Heeft u iets nodig kom dan eerst in de Kelderverkoop kijken, nu met uitverkoop zomerkleding en boeken, 6 boeken voor € 2,50.Wegens een groot aanbod van ingelijste wanddecoraties is er in de kelder een galerie ingericht.

Kerk open
De Grote Kerk, bouwjaar 1899 en Rijksmonument is open, met bespeling van het monumentale orgel van Roelf Meijer, bouwjaar 1882. Met om 13.00 en 14.00 uur een optreden van His Voice. Het is mogelijk om liederen mee te zingen. Alleen tijdens het Havenfestival is het mogelijk om de toren te beklimmen, bovenaf is er uitzicht op de braderie, dorp, rivier en de molens van Kinderdijk.

Dit voorjaar zijn de 7 dakkapelletjes gerestaureerd. Op termijn dienen de leien op het dak te worden vervangen. De opbrengst van de markt en Kelderverkoop komt dan ook geheel ten goede aan het onderhoud van het dak.  Pinnen is niet mogelijk, alleen contant. De Kelderverkoop is alleen toegankelijk als u goed ter been bent. U bent van harte welkom vanaf 9.00 uur tot 16.00 uur. Met ingang van 26 september is de Kelderverkoop elke donderdag van 9.30 – 12.00 uur en van 19.00 – 20.30 uur geopend.”

Deel dit bericht via...