Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for september 14th, 2024

ALBLASSERDAM – Zaterdagavond 14 september 2024 is deel twee van het Concert op de Alblas in Alblasserdam van start gegaan. Honderden bezoekers keken en luisterden naar de optredens vanaf het ponton in het water bij de Dam. Zangeres Emma Heesters trad van half acht tot acht uur op. Halverwege de show riep zij een aantal kinderen uit de boten naar voren. De kinderen mochten vervolgens even met de zangeres dansen. Behalve een optreden van Emma Heesters, waren er optredens van Excelsior Papendrecht & Chris Grem en The Originals. Deze avond was voor iedereen gratis te bezoeken. Het evenement werd voor de tweede keer georganiseerd door de Stichting Op de Alblas. Halverwege de avond werd een ambulance opgeroepen, omdat een meisje naast een bootje was gevallen. Het letsel lijkt mee te vallen.
Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

OUD-ALBLAS – Tijdens de feestelijke open dag ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van Tuytel heeft burgemeester Theo Segers zaterdag 14 september 2024 het nieuwe kantoorpand van Tuytel aan de Heiweg in Oud-Alblas officieel geopend. De opening werd verricht door de burgemeester en de kinderen van oprichter Arnold Tuytel. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De woning aan de Rembrandtlaan in Alblasserdam waar eerder dit jaar drugs en vuurwapens zijn aangetroffen, is deze week alsnog gesloten. De bewoner spande een rechtszaak aan tegen het besluit van de burgemeester om het huis voor 3 maanden te sluiten. De voorzieningenrechter bepaalde in eerste instantie dat het huis nog niet gesloten hoefde te worden, maar de rechtbank in Rotterdam heeft nu bepaald dat de burgemeester inderdaad bevoegd was dit te doen. Het huis blijft tot 9 december 2024 verzegeld. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Op het Raadhuisplein in Alblasserdam is zaterdag 14 september 2024 rond 10.00 uur de Open Monumentendag van start gegaan. Tijdens de opening om 10.00 uur hielden Wouter de Jong van de Historische Vereniging West-Alblasserwaard en burgemeester Jan Willem Boersma toespraken. Vervolgens ging de burgemeester verkleed, met hoge hoed, op de foto in de ‘fotostudio’, met op de achtergrond een grote foto van de Kerkstraat. De hele dag door is er van alles te zien en te beleven. Jan van Asperen is er met twee klassieke boerenwagens, Arie Hoefnagel komt met drie oldtimers naar Alblasserdam, De Haan is met twee klassiekers aanwezig en Bochanen is vertegenwoordigd met twee klassieke auto’s en een motor.
Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.