ALBLASSERDAM – De 13-jarige Rose Leenheer uit Alblasserdam organiseert binnenkort een benefietgala in Landvast en kaarten hiervoor zijn vanaf nú te koop. De tiener hoopt dat zoveel mogelijk mensen een kaartje kopen. Met het geld dat zij hiermee ophaalt, wil zij lotgenoten helpen. Rose kreeg vier jaar geleden kanker en zet nu haar ervaring in. Op 4 oktober 2024 organiseert stichting Kanjer met Kracht, opgericht door Rose, samen met Cultureel Centrum Landvast het eerste Krachtgala. Een gala met een avondvullend programma, veiling, loterij en diverse acts met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor de stichting. De avond wordt gepresenteerd door de Alblasserdamse Rose en Anne-Mar Zwart, presentatrice van het NPO Zapp-programma Hallo, ik heb kanker waarin ook Rose tijdens haar behandelingen is gevolgd.

Stichting Kanjer met Kracht
In 2020 kreeg Rose op toen 9-jarige leeftijd de diagnose lymfeklierkanker, vorm Non-Hodgkin, in een vergevorderd stadium. Na 26 maanden chemotherapie waren de behandelingen klaar. Of de kanker weg is, dat kan de arts niet zien. Rose blijft op strenge controle en probeert haar leven weer op te pakken. Het zware traject heeft diepe sporen nagelaten. “Ik was klaar met de behandelingen, maar ben nog lang niet de oude. Ik viel in een gat en merkte dat ik er ook nog wel wat aan had overgehouden. Mijn leeftijdsgenoten waren doorgegaan en ik stond stil. Inmiddels kom ik weer een beetje op gang en probeer het krachtig en positief om te zetten. Ik heb nog steeds heel weinig energie, voel me vaak niet lekker en begrepen en de chemotherapie heeft schade aangericht wat nog verder onderzoek nodig heeft. Voor mij en mijn ouders begon een lange zoektocht naar ondersteuning en passende zorg. Ik besloot toen dat ik het voor lotgenoten makkelijker wil gaan maken. De nazorg moet anders. Daarom ben ik deze stichting gestart,” vertelt de tiener.

Betere nazorg voor kinderen en tieners na kanker
Hoe doe je dat dan weer leven na kinderkanker? Stichting Kanjer met Kracht zet zich in voor de nazorg van kinderen en tieners na de behandeling van kanker. Dit gebeurt door het bieden van steun, maar ook door het verbinden en versterken van een netwerk van zorggerelateerde aanbieders. De focus ligt op samenwerking met bestaande hulpverlening om een passend nazorgaanbod te ontwikkelen. Rose vertelt: “Ik wil op termijn een lotgenotendag opzetten. Verder wil ik twee kinderen per jaar op een op maat ontwikkelde therapie sturen naar Curaçao.

Krachtgala
Iedereen is welkom op het Krachtgala. De muzikale acts hebben kosteloos hun medewerking toegezegd, waardoor de totale opbrengst volledig naar de stichting gaat. Kaarten voor het gala zijn vanaf vandaag te koop via deze website van Landvast en via [email protected].

Sponsoren
Wil jij de stichting van Rose steunen? Neem dan contact op met [email protected]. Kijk voor meer informatie of doneren op www.kanjermetkracht.nl.

Deel dit bericht via...