Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for september 12th, 2024

ALBLASSERDAM – De Omgevingsdienst heeft de waterkwaliteit van recreatieplas het Lammetjeswiel in Alblasserdam op donderdag 12 september 2024 weer goedgekeurd. Precies vier weken geleden werd er blauwalg in het water geconstateerd en sinds die tijd gold er een waarschuwing. Omgevingsdienst Midden-Holland monitort het zwemwater in de gehele provincie. De omgevingsdienst gaf naar aanleiding van de uitslag van de watertest een waarschuwing voor blauwalg af voor het zwemwater van het Lammetjeswiel.
Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De 13-jarige Rose Leenheer uit Alblasserdam organiseert binnenkort een benefietgala in Landvast en kaarten hiervoor zijn vanaf nú te koop. De tiener hoopt dat zoveel mogelijk mensen een kaartje kopen. Met het geld dat zij hiermee ophaalt, wil zij lotgenoten helpen. Rose kreeg vier jaar geleden kanker en zet nu haar ervaring in. Op 4 oktober 2024 organiseert stichting Kanjer met Kracht, opgericht door Rose, samen met Cultureel Centrum Landvast het eerste Krachtgala. Een gala met een avondvullend programma, veiling, loterij en diverse acts met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor de stichting. De avond wordt gepresenteerd door de Alblasserdamse Rose en Anne-Mar Zwart, presentatrice van het NPO Zapp-programma Hallo, ik heb kanker waarin ook Rose tijdens haar behandelingen is gevolgd. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Gerben Oevermans uit Alblasserdam heeft een Nederlands record verbroken op het WK 6 dagen hardlopen in Hongarije. De 34-jarige ultraloper liep in zes dagen tijd 739,076 kilometer. Aan het wereldkampioenschap deden 112 lopers mee uit 27 landen. Tijd voor slaap was er nauwelijks. “Ik denk dat ik bij elkaar opgeteld ongeveer tien uur heb geslapen in die zes dagen,” vertelt Gerben. Het Nederlandse record stond bij de mannen op 652 kilometer en bij de vrouwen op 704. En daarmee is de Alblasserdammer dus 87 kilometer sneller dan het vorige mannelijke Nederlandse record.
Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Op de kruising ter hoogte van CityTec op het Nieuwland Parc in Alblasserdam zijn donderdagochtend 12 september 2024 opnieuw twee voertuigen op elkaar gebotst. Een busje en een personenauto botsten op elkaar. De bestuurder van het busje raakte gewond en is per ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. De bestuurder van de auto bleef ongedeerd. Twee weken geleden ging het op dezelfde kruising ook al mis. Toen botsten er twee auto’s op elkaar en ontstond er veel blikschade. Op de kruising ging het in de afgelopen jaren vaker mis. Zoals hier en hier. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.