Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for september 10th, 2024

ALBLASSERDAM – Waterpoloster Simone van de Kraats geeft donderdag 19 september 2024 een clinic bij Zwem -en poloclub Wiekslag in zwembad Blokweer in Alblasserdam. De clinic is bedoeld voor de dames(jeugd)teams van de vereniging en publiek is deze avond van harte welkom. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Tijdens de Open Monumentendag op 14 september 2024 kunnen mensen Huis van Zessen langs de West-Kinderdijk in Alblasserdam bezoeken. Tussen 10 uur tot 16 uur zijn er vrijwilligers aanwezig, die de bezoekers graag rondleiden en hen willen vertellen over het huis, Cornelis van Eesteren en de Stijl. Het adres van dit rijksmonument is West-Kinderdijk 89 in Alblasserdam. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

KINDERDIJK – De Historische Vereniging West-Alblasserwaard heeft een tentoonstelling met als thema ‘TOEN EN NU’ samengesteld met foto’s van het dorp van vroeger en nu. De oudste foto’s zijn nog uit de 19e eeuw. De expositie kan worden bekeken in de Dorpskerk aan de Molenstraat. Op 84 posters met circa 350 afgebeelde foto’s worden dorpsgezichten getoond van de alleroudste op papier afgebeelde situaties Toen (circa 50 jaar geleden) in vergelijking met de huidige situatie Nu. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

NIEUW-LEKKERLAND – Reisvereniging Onder Ons uit Nieuw-Lekkerland bestaat 65 jaar. Dit werd afgelopen vrijdag gevierd. De vereniging wil via deze weg iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd aan het kunnen vieren van het jubileumfeest. Men bracht een bezoek aan het watersnoodmuseum in Ouwerkerk, deed een rondvaart en genoot van een afsluitende lunch. “Wij hebben nog plaats voor nieuwe leden. Info kunt u krijgen via het secretariaat [email protected],” zo laat de vereniging weten. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De Brug over de Noord tussen Alblasserdam en Hendrik-Ido-Ambacht is dinsdag 10 september 2024 enige tijd buiten gebruikt geweest. Er was opnieuw een storing met de slagbomen, waardoor het wegverkeer niet meer verder kon rijden, nadat de brug was geopend voor scheepvaart. Na een half uur was de storing verholpen. De laatste jaren heeft de brug regelmatig storingen. De duur van de storingen laat zich nooit voorspellen. Soms is de brug uren afgesloten en soms is de storing, zoals vandaag, binnen een half uur opgelost.