ALBLASSERDAM – De Wereldwinkel in Alblasserdam moet binnenkort haar pand aan het Cortgene 3 in Alblasserdam uit en is dringend op zoek naar een nieuwe locatie. Wereldwinkel Alblasserdam bestaat sinds 1990 en is dus bijna 35 jaar in het dorp gevestigd. Wereldwinkel Alblasserdam is sinds 2017 gehuisvest aan het Cortgene 3 en is gevestigd in het pand van de  Historische Vereniging Alblasserdam. “De Historische Vereniging heeft andere plannen met de ruimte van de Wereldwinkel. Daarom kan de Wereldwinkel niet verder op deze locatie,” zo laat de winkel in een persbericht weten.

Zoektocht
De Wereldwinkel zoekt een ruimte van ca 50m2  op een locatie in de het centrum van Alblasserdam. Bij voorkeur op een zichtlocatie, zodat mensen de winkel goed weten te vinden. “Gezien het ideële karakter (geen winstoogmerk) zoeken we een locatie met een betaalbare huur,” zo is te lezen in het persbericht.

Toekomst
Verder meldt men: “Als er geen geschikte locatie gevonden wordt op korte termijn, is de Wereldwinkel op afzienbare termijn uit ons dorp verdwenen. Het bestuur probeert dat uiteraard te voorkomen en hoopt dat er een geschikte nieuwe locatie gevonden kan worden. Mocht iemand een locatie beschikbaar hebben die aansluit op de genoemde wensen, dan wordt met klem gevraagd om te reageren.”

Wereldwinkel
In de Wereldwinkel gaan commercie en idealen hand in hand. De Wereldwinkel verkoopt producten uit ontwikkelingslanden. De makers zijn bijvoorbeeld Mexicaanse koffieboeren, Balinese houtsnijders en Thaise keramisten. Sommigen hebben een eigen bedrijfje, anderen werken in kleine werkplaatsen. In de gewone handel blijven zij vaak onzichtbaar en ongehoord. En verdienen ze met hun werk een ongeregeld inkomen waar ze met moeite van kunnen leven.  De wereldwinkel koopt hun producten in voor een eerlijke prijs, zo kunnen de producenten een beter bestaan opbouwen.

Waar kunt u terecht voor informatie
Wereldwinkel Alblasserdam (Ideële Stichting Wereldwinkel Alblasserdam)
Adres: Cortgene 3, 2951 EA, Alblasserdam
Telefoonnummer: 078-6914277 of  06 53 808746
E-mail: [email protected]

Deel dit bericht via...