ALBLASSERDAM – De brandweer van Alblasserdam is in de nacht van vrijdag 6 op zaterdag 7 september 2024 met meerdere voertuigen met spoed uitgerukt naar de Albert Einsteinstraat in Oud-Beijerland. Daar brak aan het begin van de nacht een zeer grote brand uit in kringloopwinkel De Waardeloods. Volgens een woordvoerder van de brandweer zijn er doffe klappen hoorbaar. Verder is te zien dat er steeds meer rook uit het pand komt. Brandweer Alblasserdam is uitgerukt met een groot watertransport, waarmee grote hoeveelheden bluswater over lange afstanden getransporteerd worden. Daarnaast is er een tankautospuit van Alblasserdam ingezet.

Om ervoor te zorgen dat, áls er tegelijkertijd brand uitbreekt in Alblasserdam, er ook in het Damdorp geblust kan worden, zijn de vrijwilligers van Papendrecht opgeroepen om de komende uren de kazerne van Alblasserdam te herbezetten.

In de afgelopen maand was kringloopwinkel en circulair ambachtscentrum De Waardeloods van Stichting Samen Circulair in Oud-Beijerland gesloten voor een stevige opknapbeurt. Deze week vond de feestelijke heropening plaats. Wethouder Huibert Steen verrichte afgelopen woensdag de openingshandeling.

Waardoor de brand is ontstaan, wordt onderzocht.

Voor de brandbestrijding zijn in ieder geval de korpsen van Alblasserdam, Bleskensgraaf, Groot-Ammers, Oud-Beijerland, Nieuw-Beijerland, Zwijndrecht, Heinenoord, ‘s-Gravendeel en Rotterdam opgeroepen. Op ZHZActueel.nl zijn meer foto’s te vinden.

Deel dit bericht via...