Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for september, 2024

ALBLASSERDAM – Bij een vechtpartij in de Vechtstraat in Alblasserdam zijn dinsdagavond 17 september 2024 twee mensen gewond geraakt. De situatie liep aan het begin van de avond uit de hand tijdens een ruzie tussen buurtgenoten die al enkele weken gedoe met elkaar hebben. Dinsdag was de trigger dat een kind iets gedaan zou hebben. Daar waren een vader en moeder boos over en zij gingen verhaal halen bij de ouders van het kind. Er werd op de deur bij een woning geslagen. Daar was men op dat adres niet blij mee, waarna één van de bewoners de man en vrouw die voor de deur stonden stevig zou hebben geschopt en geslagen. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Burgemeester Jan Willem Boersma heeft maandagavond 16 september 2024 het startsein gegeven voor het 32e Havenfestival in Alblasserdam. Hij deed dit in cultureel centrum Landvast, waar het publiek later op de avond genoot van een toneelavond met Inter Amicos uit Dordrecht, die het blijspel ‘Pap, ik ben je dochter’ speelde. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Een meisje, rijdend op een elektrische step, is maandagavond 16 september 2024 lichtgewond geraakt bij een ongeval op de kruising Plantageweg / Van Eesterensingel in Alblasserdam. Het ongeval gebeurde even na 20.00 uur ter hoogte van Plantage45. Het meisje had onder meer last van haar arm. De betrokkenen hebben gegevens uitgewisseld.

ALBLASSERDAM – De politie is maandagavond 16 september 2024 met vier wagens met spoed naar de Ganzerik in Alblasserdam gegaan voor een melding van een ruzie in een woning. Toen de agenten naar binnen gingen, bleek er niet veel aan de hand te zijn. “Er was een melding van een ruzie. Toen wij kwamen, was de situatie rustig en de mensen die ruzie hadden, waren alweer normaal met elkaar aan het praten,” laat een woordvoerster van de politie weten. Na een kort gesprek, konden de agenten weer met vervolg. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

RIDDERKERK – Een 38-jarige vrachtwagenchauffeur uit Oud-Alblas is maandag 16 september 2024 om het leven gekomen bij een aanrijding op de A15 tussen Alblasserdam en Ridderkerk. De chauffeur van een bedrijf uit Groot-Ammers had zijn voertuig op de vluchtstrook gezet. Naar verluidt om een spanbandje goed te doen en de lading beter vast te zetten. Hij werd daarbij geschept door een vrachtwagenchauffeuse. De politie, ambulancedienst, het Mobiel Medisch Team van de traumahelikopter en de brandweer, waaronder brandweer Alblasserdam, werden gealarmeerd voor hulp. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

NIEUW-LEKKERLAND – In een weiland langs de Zijdeweg in Nieuw-Lekkerland, ter hoogte van de grens met Streefkerk, is maandag 16 september 2024 brand ontstaan in een tractor. Dit gebeurde tijdens maaiwerkzaamheden. De brandweer werd gebeld en intussen begonnen de melders zelf al met blussen. De brandweer van Nieuw-Lekkerland en de brandweer van Bleskensgraaf kwamen met spoed ter plaatse. De vrijwilligers hebben de brandende trekker geblust. Na bijna drie kwartier was de situatie onder controle en kon de brandweer terug naar de kazerne. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Een 17-jarige jongen uit Nieuw-Lekkerland was in de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 september 2024 op de Dam in Alblasserdam zo van de kaart, dat mensen dachten dat hij een hartstilstand had. Men begon zelfs met reanimeren. Intussen werden door de meldkamer ook de politie, de ambulancedienst en de traumahelikopter opgeroepen voor een reanimatie. Niet veel later bleek dat het hart van de jongen het nog prima deed, maar dat hij onwel was geraakt door overmatig gebruik van alcohol. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Zaterdagavond 14 september 2024 is deel twee van het Concert op de Alblas in Alblasserdam van start gegaan. Honderden bezoekers keken en luisterden naar de optredens vanaf het ponton in het water bij de Dam. Zangeres Emma Heesters trad van half acht tot acht uur op. Halverwege de show riep zij een aantal kinderen uit de boten naar voren. De kinderen mochten vervolgens even met de zangeres dansen. Behalve een optreden van Emma Heesters, waren er optredens van Excelsior Papendrecht & Chris Grem en The Originals. Deze avond was voor iedereen gratis te bezoeken. Het evenement werd voor de tweede keer georganiseerd door de Stichting Op de Alblas. Halverwege de avond werd een ambulance opgeroepen, omdat een meisje naast een bootje was gevallen. Het letsel lijkt mee te vallen.
Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

OUD-ALBLAS – Tijdens de feestelijke open dag ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van Tuytel heeft burgemeester Theo Segers zaterdag 14 september 2024 het nieuwe kantoorpand van Tuytel aan de Heiweg in Oud-Alblas officieel geopend. De opening werd verricht door de burgemeester en de kinderen van oprichter Arnold Tuytel. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De woning aan de Rembrandtlaan in Alblasserdam waar eerder dit jaar drugs en vuurwapens zijn aangetroffen, is deze week alsnog gesloten. De bewoner spande een rechtszaak aan tegen het besluit van de burgemeester om het huis voor 3 maanden te sluiten. De voorzieningenrechter bepaalde in eerste instantie dat het huis nog niet gesloten hoefde te worden, maar de rechtbank in Rotterdam heeft nu bepaald dat de burgemeester inderdaad bevoegd was dit te doen. Het huis blijft tot 9 december 2024 verzegeld. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Op het Raadhuisplein in Alblasserdam is zaterdag 14 september 2024 rond 10.00 uur de Open Monumentendag van start gegaan. Tijdens de opening om 10.00 uur hielden Wouter de Jong van de Historische Vereniging West-Alblasserwaard en burgemeester Jan Willem Boersma toespraken. Vervolgens ging de burgemeester verkleed, met hoge hoed, op de foto in de ‘fotostudio’, met op de achtergrond een grote foto van de Kerkstraat. De hele dag door is er van alles te zien en te beleven. Jan van Asperen is er met twee klassieke boerenwagens, Arie Hoefnagel komt met drie oldtimers naar Alblasserdam, De Haan is met twee klassiekers aanwezig en Bochanen is vertegenwoordigd met twee klassieke auto’s en een motor.
Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Vrijdagavond 13 september 2024 is ter hoogte van de Dam en de Polderstraat in Alblasserdam het Concert op de Alblas van start gegaan. Aan het begin van de avond genoten enkele tientallen mensen vanuit een bootje van hun maaltijd, drank en van de DJ’s op het podium in de Alblas. De eerste avond van het evenement staat in het teken van een line-up van DJ’s: Jordi Ruz, de party-dj van Ibiza, ROOG, één van de grondleggers van de housescene, en Freek-F. Entree is een tientje. De politie en de reddingsbrigade houden toezicht vanaf het water.
Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De Omgevingsdienst heeft de waterkwaliteit van recreatieplas het Lammetjeswiel in Alblasserdam op donderdag 12 september 2024 weer goedgekeurd. Precies vier weken geleden werd er blauwalg in het water geconstateerd en sinds die tijd gold er een waarschuwing. Omgevingsdienst Midden-Holland monitort het zwemwater in de gehele provincie. De omgevingsdienst gaf naar aanleiding van de uitslag van de watertest een waarschuwing voor blauwalg af voor het zwemwater van het Lammetjeswiel.
Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De 13-jarige Rose Leenheer uit Alblasserdam organiseert binnenkort een benefietgala in Landvast en kaarten hiervoor zijn vanaf nú te koop. De tiener hoopt dat zoveel mogelijk mensen een kaartje kopen. Met het geld dat zij hiermee ophaalt, wil zij lotgenoten helpen. Rose kreeg vier jaar geleden kanker en zet nu haar ervaring in. Op 4 oktober 2024 organiseert stichting Kanjer met Kracht, opgericht door Rose, samen met Cultureel Centrum Landvast het eerste Krachtgala. Een gala met een avondvullend programma, veiling, loterij en diverse acts met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor de stichting. De avond wordt gepresenteerd door de Alblasserdamse Rose en Anne-Mar Zwart, presentatrice van het NPO Zapp-programma Hallo, ik heb kanker waarin ook Rose tijdens haar behandelingen is gevolgd. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Gerben Oevermans uit Alblasserdam heeft een Nederlands record verbroken op het WK 6 dagen hardlopen in Hongarije. De 34-jarige ultraloper liep in zes dagen tijd 739,076 kilometer. Aan het wereldkampioenschap deden 112 lopers mee uit 27 landen. Tijd voor slaap was er nauwelijks. “Ik denk dat ik bij elkaar opgeteld ongeveer tien uur heb geslapen in die zes dagen,” vertelt Gerben. Het Nederlandse record stond bij de mannen op 652 kilometer en bij de vrouwen op 704. En daarmee is de Alblasserdammer dus 87 kilometer sneller dan het vorige mannelijke Nederlandse record.
Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.