Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for augustus 31st, 2024

KINDERDIJK – De molens bij werelderfgoed Kinderdijk hebben zaterdagavond 31 augustus 2024 enige tijd in de rode schijnwerpers gestaan. Volgens ingewijden ging het om een actie om aandacht te vragen voor de Nederlandse Hartstichting. Komende week zijn de molens ‘normaal’ verlicht. Van maandag 2 tot en met zaterdag 7 september 2024 zijn de molens in Kinderdijk en museummolen Blokweer in Alblasserdam in de avond verlicht. De verlichtingsweek in Kinderdijk wordt jaarlijks door vele honderden mensen bezocht. De verlichte molens tijdens de verlichtingsweek zijn ook voor fotografen uit het hele land een geliefd object om te fotograferen. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De politie is zaterdagmiddag 31 augustus 2024 in actie gekomen, nadat iemand had gemeld dat er vier honden in een afgesloten busje zaten op het terrein van bouwmarkt Hornbach aan de Kelvinring in Alblasserdam. De eigenaar van de bus bleek aan het winkelen te zijn bij Hornbach. Gevreesd werd dat de honden oververhit zouden raken in de bus. De politie heeft in de bouwmarkt laten omroepen dat men de eigenaar van de bus zocht. De Duitser meldde zich en maakte de bus open. Daar bleek dat het met de temperatuur wel meeviel in het voertuig. Er was ventilatie aangebracht en er kwam verse lucht in de wagen. De man kon na de consternatie en een gesprek met de politie de rest van zijn spullen kopen in de bouwmarkt. Hij kon daarna zijn weg vervolgen.

OUD-ALBLAS – Honderden mensen hebben vrijdagavond 30 augustus 2024 een bezoek gebracht aan de vierde editie van de truckshow in Oud-Alblas. Langs de Veerweg, in de buurt van de Bosweg, stonden ruim 150 vrachtwagens opgesteld. Truckers en andere geïnteresseerden kwamen langs om elkaar te ontmoeten en elkaars voertuig te bewonderen. De entree bedroeg vijftien euro. Daarvoor kreeg men eten en drinken. De truckshow werd georganiseerd door de Oud-Alblassers Pieter Damsteegt, Arwin van den Hoek en Kees Kraaijeveld. Beelden: Twan Beukers. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

OUD-ALBLAS – Een vrouw is woensdagmiddag 28 augustus 2024 met een boot tegen een ander bootje gevaren op de Alblas bij Oud-Alblas. Door de klap werd de boot van de ander op een steiger geduwd en ontstonden er scheuren in het vaartuig. Het ongeval gebeurde woensdag rond 15.40 uur ter hoogte van het Westeinde bij De Nes in Oud-Alblas. Na de botsing nam een man aan boord het roer over en voer men door. De eigenaar van de boot waar men tegenaan voer, heeft echter forse schade en ziet die graag vergoed. De eigenaar komt daarom graag in contact met de veroorzakers van die schade. Bent of kent u de doorvaarder, laat het dan weten via [email protected]. Update: de veroorzaker is inmiddels bekend en de schade wordt afgehandeld. De zaak is opgelost.
Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Tijdens de behandeling van de perspectiefnota leek het er (op papier) even op dat het schoolzwemmen bij basisscholen Het Kompas het ’t Nokkenwiel (Maasplein) in Alblasserdam in gevaar zou komen en daarmee, vanuit solidariteitsoogpunt, ook bij andere scholen in Alblasserdam. Het Alblasserdamse college van burgemeester en wethouders stelde namelijk voor om het busvervoer naar het zwembad vanaf 2025 niet meer te betalen in verband met gemeentelijk bezuinigingen. Daarmee zou jaarlijks 13.000 euro worden bespaard. Deze week is er een oplossing bedacht: de Beheer Stichting Sport Alblasserdam (BSSA), waar zwembad Blokweer onder valt, gaat het busvervoer van de scholen naar het zwembad financieren. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.