ALBLASSERDAM – Bij jachtenbouwer Oceanco is deze week superjacht SKAT gearriveerd voor een stevige opknapbeurt. Het jacht kwam vanaf Gibraltar naar Alblasserdam gevaren. Het 70 meter lange jacht werd in 2002 opgeleverd door het Duitse bedrijf Lürssen. Het was toen eigendom van voormalig software-engineer van Microsoft en vijfde ruimtetoerist Charles Simonyi. Simonyi had een Deense vriendin die hem skat noemde, wat letterlijk ‘schat’ betekent. Het jacht werd in 2021 verkocht aan het bedrijf LoGenio, eigendom van de Zwitserse ondernemer, Eugenio Losa.

Jachtenbouwer Oceanco is blij dat het SKAT mag verwelkomen voor een uitgebreide ‘refit’. “De geplande upgrades omvatten aanzienlijke technische verbeteringen, zoals de installatie van drie nieuwe generatoren met een compleet uitlaatgasbehandelingssysteem, samen met grote esthetische verbeteringen aan zowel het interieur als het exterieur, waaronder de installatie van 35 nieuwe ramen,” zo laat het Oceanco in een reactie weten.

Oceanco: “Deze refit sluit perfect aan bij onze ambitie om bestaande jachten te respecteren, behouden en vernieuwen, waardoor ze een nieuw leven krijgen dat niet alleen aansluit bij hoe we vandaag leven, maar ook hoe we morgen zullen leven.”

Wanneer de klus geklaard moet zijn, kan een woordvoerster van Oceanco niet vertellen.

Het jacht is momenteel al uitgerust met een lift, een recreatieplatform met jacuzzi, een fitnessruimte en een helikopterplatform.

Deel dit bericht via...