ALBLASSERDAM – Jan en Marga Esser uit Alblasserdam zijn deze week zestig jaar getrouwd. Burgemeester Jan Willem Boersma bracht woensdag 28 augustus 2024 een felicitatiebezoek.

Jan (85) is een geboren en getogen Hagenees. Hij leerde zijn liefde kennen in Arnhem, waar hij zijn militaire dienstplicht vervulde. In een lunchroom zag hij Marga (82) uit Didam en al snel kregen ze verkering. “In de laatste periode voor ons trouwen, woonden we allebei in Den Haag. Maar omdat mijn vrouw graag trouwde vanuit haar ouderlijk huis, zijn we eerst voor de wet in Den Haag getrouwd en drie weken later voor de kerk in Didam. Wij zijn katholiek en is het gebruikelijk om dan pas na drie aankondigingen op de zondag in het huwelijk te treden.” Het echtpaar kreeg drie kinderen en heeft drie kleinkinderen.

Jan is bedrijfsleider, inkoper en sales inspector geweest bij een luxe schoenenbedrijf en Marga heeft gewerkt als hoofd van de loonadministratie en boekhouding bij verschillende bedrijven. Jan en Marga wonen ruim achttien jaar in Alblasserdam, na eerst in Voorburg en Sliedrecht te hebben gewoond.

Deel dit bericht via...