Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for augustus 27th, 2024

ALBLASSERDAM – Woensdag 28 augustus 2024 organiseert zwem -en poloclub Wiekslag uit Alblasserdam een zwemtocht in De Alblas. De tocht is bedoeld voor leden en oud-leden van de club. Aanmoedigen kan vanaf de kant bij bijvoorbeeld de Oude Torenbrug. Voor de doorzetters is er een tocht van 4 kilometer, die om 18.30 uur start bij de IJsclub / Camping in Oud-Alblas. Voor de zwemmers die liever een kortere route zwemmen, gaat er om 19.00 uur een tocht van start vanaf de brug bij de Grote Nes in Oud-Alblas. De deelnemers zwemmen vanaf daar naar de Dam in Alblasserdam, waar zij rond 20.00 hopen te arriveren. De zwemtocht wordt begeleid door de Alblasserdamse Reddingsbrigade. Ter hoogte van de Oude Torenbrug wordt een minuut stilte gehouden voor Michael van der Plaat die deze week op 36-jarige leeftijd overleed.
Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

NIEUW-LEKKERLAND – Vanuit de Jacob van Oudenovenstraat in Nieuw-Lekkerland werd dinsdagmiddag 27 augustus 2024 een 7-jarige jongen vermist. De politie riep op om naar het kind uit te kijken. Tips waren welkom via 112. De 7-jarige jongen is intussen in goede gezondheid aangetroffen, zo laat de politie weten. Alle meedenkers en meezoekers worden bedankt voor de moeite.

Michael van der Plaat (links) met Ramon Pardo in 2015.

ALBLASSERDAM / DEN HAAG – Michael van der Plaat is deze week op 36-jarige leeftijd overleden. Van der Plaat was ruim zes jaar lang raadslid voor D66 in Alblasserdam en was tevens fervent lid van onder meer zwem -en poloclub Wiekslag en de Reddingsbrigade in Alblasserdam. Enkele jaren geleden verhuisde Michael naar Den Haag, maar bleef op afstand betrokken bij het Damdorp. Een maand geleden kreeg hij te horen dat hij een tumor in zijn hoofd had. Een paar dagen na dit nieuws kreeg hij te horen dat de tumor via hersenvocht ook verspreid was naar andere delen van de hersenen, waardoor bestralen geen zin meer zou hebben. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.