Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for augustus 26th, 2024

ALBLASSERDAM – Burgemeester en wethouders van Alblasserdam zijn niet voornemens om de organisator van het Lammetjeswielfestival te vragen om eerder te stoppen. De SGP had het college gevraagd dit te doen. “Zoals u onze partij kent betreuren wij het dat bij een evenement als het Lammetjeswielfestival pas om 1:00 uur op zondagochtend de muziek uit gaat, en om 2:00 uur het evenement eindigt. Dit gaat ten koste van de zondagsrust. Is het college bereid een oproep te doen bij de organisator om eerder te stoppen en daarmee rekening te houden met dat deel van onze inwoners dat grote waarde hecht aan de zondag als rustdag?,” zo vroeg de partij aan het college. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Op dinsdag 3 september 2024 van 21:00 uur t/m woensdag 4 september 05:00 uur gaat de Brug over de Noord (N915) in beide richtingen dicht voor het wegverkeer tussen Alblasserdam en Hendrik-Ido-Ambacht. (Brom)fietsers en voetgangers kunnen de brug nog wel oversteken, maar dat gaat dan wel gefaseerd. Het oponthoud voor hen bedraagt maximaal een half uur. Rijkswaterstaat voert functionele veiligheidstesten uit aan het beweegbare deel van de brug. “We testen of de installaties van de brug nog goed functioneren. Weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd,” aldus Rijkswaterstaat. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM  – Een 28-jarige scooterrijder heeft maandagmiddag 26 augustus 2024 zijn pols gebroken bij een aanrijding met een auto in Alblasserdam. Het ongeval gebeurde op de kruising IJsselstraat / Lekstraat. De scooterrijder zag te laat dat er een automobilist van rechts kwam, waarna een botsing volgde. De scooterrijder ging onderuit en raakte gewond. De politie en de ambulancedienst kwamen met spoed ter plaatse voor hulp. De scooterrijder is ter plaatse behandeld en wordt door familie naar het ziekenhuis vervoerd. De automobilist kwam met de schrik vrij. De scooter en de auto zijn beschadigd geraakt. De schade bedraagt enkele duizenden euro’s. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Op de A15 tussen Ridderkerk en Alblasserdam zijn maandagmiddag 26 augustus 2024 twee personenauto’s op elkaar gebotst. Het ongeval gebeurde nadat alle lichten op rood gingen voor een te hoge vrachtwagen bij de Noordtunnel. De bestuurder van de achterste personenauto kon niet meer op tijd stoppen en botste tegen zijn voorligger. De politie, ambulancedienst en de brandweer werden opgeroepen voor hulp. De brandweer werd meegepiept, omdat er uit beide auto’s rook kwam.

16.05 uur: Voor de ‘omrijders’: de Brug over de Noord wordt op dit moment geopend, maar omrijden via de snelweg heeft vooralsnog weinig nut.
Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

NIEUW-LEKKERLAND – Een man heeft maandagmiddag 26 augustus 2024 vanuit een woning aan de Bovenkruier in Nieuw-Lekkerland een wegwerpbarbecue dwars door de achterruit van een geparkeerde auto gegooid. Aan het begin van de middag liep de situatie uit de hand in de woning. De politie kwam met drie wagens ter plaatse en besloot de twintiger uiteindelijk aan te houden en in de handboeien mee te nemen naar het politiebureau. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.