ALBLASSERDAM – Timmerdorp Alblasserdam 2024 is met meer dan honderd deelnemers weer een groot succes geworden. Kinderen konden deze week op de parkeerplaatsen bij sportpark Souburgh in Alblasserdam een eigen bouwwerk maken. De één bouwde een café, de ander een vrachtwagen en weer een ander een bakkerij of een ijssalon. Enkele dagen werd er aan gewerkt. Donderdag 22 augustus 2024 kwam de jury, met daarin onder meer burgemeester Boersma, langs om alle bouwwerken te beoordelen. Bij de jongere kinderen ging de hoofdprijs naar de bouwers van de Trekkershut en bij de oudere kinderen ging de prijs naar de bouwers van de Scania vrachtwagen.

De winnaars van de Gouden Spijker zijn Roan Janssen, Matthias Bakker, Bram Bakker, Micha Verweij, Jelle Nieuwenhuize, Martien van Ettekoven, Zij bouwden hut 2: ‘Trekkershut de Houtzagers’.

De winnaars van de wisselbeker zijn Jacob Peters, Bastian Tuin, Gilian Janssen, Wiliam Koelewijn, Corstiaan Twigt, Jowan Luijk. Zij bouwden hut 17: ‘de Scania Super’. De overige kinderen hebben een herinnering gehad in de vorm van een kleinere beker.

Foto’s: Twan Beukers en Peter Stam.

Deel dit bericht via...