ALBLASSERDAM – Iemand heeft deze week in Alblasserdam op ongeveer 10 locaties posters van de ‘Dordrecht Pride’ weggehaald en in de omgeving weggegooid. Het lijkt te gaan om een bewuste actie tegen de pride, omdat de andere reclameborden wel zijn blijven hangen.De posters lagen onder meer in de bosjes en waren in sloten gedumpt. Donderdagavond 22 augustus 2024 zijn door een ‘niet-promoter van de pride’, maar ‘wel een voorstander van het vrije woord’, de meeste posters opgespoord en teruggehangen. Van de 20 platen, hangen er 18 weer op hun plek. Eén poster is versnipperd en één poster is kwijt.

Dordrecht Pride laat via Twitter weten: “Onze posters zijn van borden in Alblasserdam gehaald. Wij vinden de posters ook heel mooi en kleurrijk, wil je er een hebben dan hoef je ze niet van de borden af te halen, maar neem dan even contact op dan krijg je er een van ons.”

Wie de posters heeft weggehaald, is onduidelijk. Ook over het motief is nog niets bekend. Mocht diegene de actie willen toelichten, kan dat via [email protected] of 0640092253.

Dat de pride-posters in Alblasserdam zijn opgehangen bij onder meer de Oud Gereformeerde Gemeente, de Grote Kerken de reformatorische Beukelmanschool / Reformatorische organisatie Adullam, is volgens de organisatie geen opzet. “De borden staan niet bewust op plekken waar de Pride extra gevoelig ligt,” aldus Pride Dordrecht op Twitter.

Prides, regenboogacties en LHBTIQ+-acties stuiten vaker op weerstand in de maatschappij. De één keurt relaties, anders dan man-vrouw-relaties, op grond van religie af. De ander vindt LHBTIQ+ teveel ‘door de strot wordt geduwd’.

Deel dit bericht via...