ALBLASSERDAM – De politie heeft dinsdag 20 augustus 2024 een 25-jarige vrachtwagenchauffeur uit Dordrecht getaserd en daarna aangehouden op industrieterrein Nieuwland Parc in Alblasserdam. Iemand had gezien dat het niet goed ging met de chauffeur, die zijn vrachtwagen op de weg had stilgezet. Toen de politie aankwam, reageerde de man vreemd en agressief. De man werd gesommeerd om uit zijn voertuig te komen, maar kwam er minuten lang niet uit. De Dordtenaar kreeg vervolgens een taser op zich gericht en werd nogmaals door de politie gevraagd uit de vrachtwagen te komen.

Uiteindelijk gaf de chauffeur gehoor aan het bevel en stapte uit. Hij hield op dat moment in zijn hand iets beet. Vermoedelijk de bediening van de luchtvering. Toen de man dreigend op de agenten afliep, is de chauffeur getaserd en in de boeien geslagen.

Een paar minuten later draaide de bestuurder echter volledig bij. De man vertelde dat hij zich niet lekker voelde worden door lage bloedglucose, waardoor hij een hypo had gekregen. Hij was met zijn vrachtwagen stil gaan staan om Dextro te nemen, om zodoende zijn bloedsuiker weer omhoog te krijgen. De hypo zorgde ervoor dat de Dordtenaar agressief en zichzelf niet was.

De man is nagekeken door de ambulancedienst. Intussen kreeg hij nog wat te eten en niet veel later had de politie te maken met een alleraardigste chauffeur die zelf niets meer van het voorval afwist.

De chauffeur is uiteindelijk weer uit de boeien gehaald en is geen verdachte meer.

De website Diabetes.nl bevestigt dat mensen door een hypo agressief kunnen worden: “Een lage bloedglucose kan je humeur veranderen. Sommige mensen worden erg boos bij een hypo. Of zelfs agressief. Ze hebben hun gevoel dan niet meer onder controle. Soms worden ze boos op mensen om hen heen. Het lijkt misschien alsof ze willen vechten of iets kapot willen maken. We noemen dit ook wel een driftbui. Driftbuien zijn vervelend voor degene met een hypo en voor mensen die in de buurt zijn. Vaak wordt de boosheid minder, zodra de bloedglucose stijgt.”

Deel dit bericht via...