Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for augustus 19th, 2024

ALBLASSERDAM – Op de A15 bij Alblasserdam is maandagavond 19 augustus 2024 een busje in brand gevlogen. Dit gebeurde op de rijbaan richting Rotterdam, ter hoogte van afslag 22 naar Alblasserdam. De vlammen sloegen al snel onder de motorkap van het busje vandaan. De brandweer kwam met spoed ter plaatse en schaalde, onder meer vanwege de waterwinning, op naar middelbrand. Een deel van de snelweg werd afgezet. De brandweer had het vuur binnen enkele minuten al onder controle. Een bergingsbedrijf heeft het zwaarbeschadigde busje van de snelweg gehaald. Hoe de brand precies is ontstaan, is niet duidelijk. Foto’s: Yannick Parel en Willem de Wolf.
Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Een 29-jarige man uit Alblasserdam is zaterdagavond 17 augustus 2024 gewond geraakt bij een ongeval buitenshuis. De man liep een flinke bloeding op. De politie en de ambulancedienst kwamen met spoed ter plaatse voor hulp. Er moest een tourniquet worden aangelegd, om ervoor te zorgen dat de twintiger niet teveel bloed zou verliezen. “Hij is naar het ziekenhuis gebracht waar hij is behandeld aan zijn verwondingen,” zo laat een woordvoerster van de politie maandag 19 augustus 2024 weten. Wat er nu precies misging, waardoor de verwonding ontstond, is nog niet duidelijk.

KINDERDIJK – Twee toeristen zijn maandagmiddag 19 augustus 2024 gewond geraakt bij twee verschillende fietsongevallen in het molengebied bij Kinderdijk. Een 54-jarige vrouw uit Oekraïne, die tijdelijk in Rotterdam verblijft, ging met haar fiets onderuit bij een brug richting de Middelkade. Zij brak daarbij in ieder geval haar pols. Terwijl de ambulance nog onderweg was, gebeurde 100 meter verderop, bij de Alblasserdamse Blokweerschekade,  nog een ongeval. Een Aziatische toerist remde te hard op gravel en ging met zijn fiets onderuit. De jongen liep verwondingen op aan zijn hand en knie en had tevens last van zijn schouder.
Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

Advertorial
ALBLASSERDAM – Deze zomer biedt Aquamundas, een gerenommeerd bedrijf gespecialiseerd in waterontharders uit Sliedrecht, een unieke zomeraanbieding voor de regio Alblasserdam en omgeving. Vanwege hun jarenlange ervaring in het installeren en adviseren over waterontharders, heeft Aquamundas een collectieve korting geïntroduceerd die kan oplopen tot maar liefst 250 euro per huishouden. De actie loopt tot en met 31 augustus 2024 en is specifiek bedoeld voor bewoners in Alblasserdam en de omliggende gemeenten. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

NIEUW-LEKKERLAND – In de vakantiemaanden zitten alle dierenasiels bomvol. Bij De Kattenmand aan de Hoogaarslaan in Nieuw-Lekkerland is dit niet anders. Moederpoezen en hun kittens worden liefdevol opgevangen in gastgezinnen. De oudere katten vinden onderdak in een van de vier kattenkamers. Een aantal van hen is nog maar kort te gast in het knusse asiel, dat gerund wordt door louter vrijwilligers. Dit geldt niet voor de Pepertjes, die vorig jaar met z’n viertjes werden aangetroffen in een doos op een boerenerf. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

OUD-ALBLAS – In Oud-Alblas wordt vrijdag 23 augustus 2024 voor de tweede keer het Zomer-Sport-Festival gehouden op het parkeerterrein bij dorpshuis De Beemd. Het evenement voor jong en oud had zijn eerste editie in 2023. Er zullen verschillende sportieve activiteiten zijn en daarnaast muziek, een hapje en een drankje. Van 16.00 tot 18.30 uur is er het Kidsfestival met onder andere strandspellen, tafeltennis, springkussen en niet te vergeten de groene-zeep-baan. Deelname is gratis De kinderen kunnen voor 5 euro een polsbandje kopen, dan krijgen ze daarmee friet met snack en limonade. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

NIEUW-LEKKERLAND – Zaterdag 24 augustus 2024 wordt in Nieuw-Lekkerland voor de tweede keer een Tropical Summerfair gehouden. Wederom vormt Zwembad Schoonenburg in Nieuw-Lekkerland het toneel. Met eten en drinken, stands, dj’s en het zwembad om van te genieten is de insteek hetzelfde als vorig jaar. Bezoekers zijn vanaf 16.00 uur welkom. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – In de nacht van zondag 18 op maandag 19 augustus 2024 is er bij een flat aan de Nicolaas Beetsstraat in Alblasserdam een overleden man aangetroffen. Rond 01.00 uur werden de politie, ambulancedienst en het Mobiel Medisch Team van de traumahelikopter opgeroepen voor een noodgeval. Bij aankomst van de eerste hulpdiensten bleek al snel dat hulp niet meer zou baten. De inzet van de helikopter werd daarom geannuleerd. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

NIEUW-LEKKERLAND – De jaarlijkse Vakantie Bijbel Week (VBW) in Nieuw-Lekkerland gaat maandag 19 augustus 2024 van start. De feestelijke week duurt tot 23 augustus en is bedoeld voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar oud. De VBW vindt plaats op twee plekken in Nieuw-Lekkerland. Voor de wijk ‘Dorp’ zijn er activiteiten rond de Dorpskerk aan de Lekdijk 118 en voor de wijk ‘Middelweg’ zijn er activiteiten rondom de Rehobothkerk en basisschool De Wegwijzer. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.