Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for augustus 17th, 2024

ALBLASSERDAM – Het Park Huis te Kinderdijk in Alblasserdam is zaterdag 17 augustus 2024 2 uur lang omgetoverd tot sprookjesbos. Verspreid door het park stonden allerlei sprookjesfiguren, zoals Belle en het Beest, Kapitein Haak, Peter Pan en Roodkapje. Ruim 300 kinderen liepen een route van anderhalve kilometer door het bos en gingen bij de sprookjesfiguren op bezoek. Het sprookjesbos is onderdeel van het ZomerPaspoort en werd georganiseerd door Jeugdland Alblasserdam. De toegang was gratis en het evenement was al vrij snel na de aankondiging ‘uitverkocht’.
Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Het was zaterdagochtend 17 augustus 2024 een bijzonder gezicht in Alblasserdam: een caravan op de weg, voortgetrokken door twee fjordenpaarden. Het waren Toon Maandonks en Carina Martens uit België. Zij zijn met hun ‘horsavan’ op vakantie en trekken onder meer door Nederland, België en Frankrijk met hun bijzondere vervoersmiddel. In de nacht van vrijdag op zaterdag stonden ze bij de stal van familie Smit aan de Blokweerschekade in Alblasserdam, ter hoogte van het Kinderdijkse molengebied. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – In supermarkt Dirk van den Broek aan de Plantageweg in Alblasserdam is zaterdagochtend 17 augustus 2024 een soort rook of mist waargenomen. Daarom werd even voor half 9 de brandweer gealarmeerd voor een mogelijke winkelbrand. De brandweer kwam met twee tankautospuiten ter plaatse. Ook een Officier van Dienst van de brandweer en een aantal politievoertuigen kwamen met spoed naar de winkel. Nog voor de aankomst van de hulpdiensten was de winkel al door het winkelpersoneel ontruimd. In de supermarkt loeide lange tijd het brandalarm. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.