ALBLASSERDAM – De deelneemsters aan de Tour de France Femmes zijn dinsdagochtend 13 augustus 2024 door Nieuw-Lekkerland, Kinderdijk en Alblasserdam gereden. In de regio stonden enkele duizenden mensen langs de route. Sommigen stonden er al uren van tevoren om de beste plek te bemachtigen. Dit was uiteindelijk allemaal voor een paar seconden kijkplezier, want in een vloek en een zucht ‘vloog’ de stoet voorbij. De groep werd begeleid door auto’s en motorrijders. Onder meer dertig motorrijders van de Franse Gendarmerie reden mee. Langs de hele route stonden honderden verkeersregelaars.

Het bedrijf Coatinc langs de Edisonweg in Alblasserdam speelde ludiek in op het evenement. Het bedrijf heeft al jaren een kleine replica van de Eiffeltoren staan. Deze was voor de gelegenheid versierd, met in de top de Franse vlag.

De etappe startte in Dordrecht om 9.50 uur, ging via Papendrecht, de polders van de Alblasserwaard langs de molens van Kinderdijk via Alblasserdam en eindigt in Rotterdam. Het Alblasserdamse deel van de route kwam via Kinderdijk het Damdorp binnen. De ging gaat over de West-Kinderdijk, Oost-Kinderdijk, De Helling en de Grote Beer. Via de Brug over de Noord vervolgde de route richting Ridderkerk.

De wielerwedstrijd ging over de openbare weg. Daarom was het traject waarover de route ging, ruim twee uur afgesloten voor verkeer. Daarnaast was ook de Polderstraat tussen de Voltastraat en de Dam afgesloten. Alblasserdam bleef voor automobilisten bereikbaar via de Oude Torenweg en Edisonweg en de op- en afritten van de A15.

De Tour de France Femmes avec Zwift 2024, โ€™s werelds belangrijkste meerdaagse wielerwedstrijd voor vrouwen, gaat voor het eerst van start in het buitenland en is twee dagen in Nederland voor drie etappes: op 12 augustus Rotterdam-Den Haag en op 13 augustus Dordrecht-Rotterdam en een individuele tijdrit in Rotterdam. De rit van Dordrecht naar Rotterdam komt in de ochtend door Alblasserdam.

Foto’s: Peter Lodder Fotografie, Koos Stam, Twan Beukers, Coby van der Kuijl, Peter Stam.

Foto-update: Vincent Kolsloot.


Deel dit bericht via...