ALBLASSERDAM – Bij het Lammetjeswiel in Alblasserdam zijn deze week bakken met speelgoed geplaatst, waar kinderen speelgoed uit kunnen lenen. De strandbibliotheek, met het thema ‘samen spelen, samen delen’, is geplaatst door Jeugdland en is geïnspireerd op de minibieb en de buurtkastjes.

“De strandbibliotheek bij het Lammetjeswiel geeft hopelijk ook extra gevoel van vakantie en plezier. Zand, water en dan lekker met een emmer, schepje, duikbril of schepnet spelen met andere kinderen. Je kan er ook flippers een zwemvest of opblaasbandjes in terug vinden. Maar ook een jeu de boules set, soft voetbal en een beach tennisset,” vertelt Annemarie, voorzitter van Jeugdland.

Jeugdland vult de strandbibliotheek deze zomer regelmatig aan. “Want er kan altijd iets kapotgaan, of misschien kan een kindje er heel moeilijk afstand van doen als er mee gespeeld is. We hopen uiteraard dat mensen die er gebruik van maken alle spulletjes weer terugleggen en misschien zelf spontaan bijdragen aan dit initiatief door ook wat strandspullen te doneren die nog netjes zijn en gebruikt kunnen worden.” Aan het einde van de zomerperiode wordt de strandbibliotheek weer opgehaald.

Jeugdland organiseert in de zomervakantie activiteiten. Op 19 augustus is er bijvoorbeeld een Mad Science Show en op 17 augustus vindt het sprookjesbos weer plaats in Park Huis te Kinderdijk. Op 9 augustus staat er nog een campingmiddag op de agenda. Annemarie: “Jeugdland is ooit ontstaan voor kinderen uit Alblasserdam die niet op vakantie kunnen en een campingmiddag geeft de kinderen van nu, die misschien ook niet op vakantie gaan, toch een beetje het gevoel hoe dit op een camping werkt met een animatieteam.” Deze zomeractiviteit wordt georganiseerd in de speeltuin, op deze manier kan ook de speeltuin openblijven in de zomer. Deze campingactiviteiten worden mede ingevuld door Stichting Welzijn Alblasserdam en het JOGG. Inschrijven voor de Jeugdland activiteiten kan nog steeds via de website van Jeugdland Alblasserdam. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. Inschrijven van tevoren is wel verplicht.

Deel dit bericht via...