Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for juli 26th, 2024

KINDERDIJK – In een woning aan de Lekkade in Kinderdijk is vrijdagavond 26 juli 2024 een overleden man aangetroffen. Het gaat om een 43-jarige Griekse arbeidsmigrant. De man werkte voor een bedrijf dat werkt voor Oceanco in Alblasserdam. Zijn collega’s, die overdag hadden gewerkt, troffen hem in de avond aan. Een ambulance kwam nog met spoed ter plaatse, maar de veertiger bleek al te zijn overleden. Vanwege de relatief jonge leeftijd van de man, doet de Forensische Opsporing van de politie onderzoek naar de doodsoorzaak. Rechercheurs in witte pakken maken in en om de woning foto’s van de situatie.
Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Op een jacht van meer dan 100 meter lang bij jachtenbouwer Oceanco in Alblasserdam is vrijdagavond 26 juli 2024 brand uitgebroken. Aan het begin van de avond ontstond er op het jacht, dat in een grote hal ligt, een elektrabrand. De brandweer kwam met twee tankautospuiten en een officier van dienst ter plaatse. Ook de politie reed mee op de melding. De brandweer heeft de brand intussen onder controle. Hoe de brand kon ontstaan een hoeveel schade er is ontstaan is nu nog onduidelijk.
Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

OUD-ALBLAS – De brandweer heeft vrijdagmiddag 26 juli 2024 een paard gered uit een sloot langs een weiland aan de Heiweg in Oud-Alblas. Het dier kwam aan het begin van de middag in het water terecht en het lukte niet om het paard weer op de kant te krijgen. De brandweer kwam ter plaatse. Na ongeveer een half uur lukte het de helpers om het 500 kilo zware dier op de kant te trekken. Voor zover nu bekend, is het paard ongedeerd gebleven. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Een bus is vrijdagmiddag 26 juli 2024 tegen de achterkant van een vrachtwagen gebotst op de Brug over de Noord bij Alblasserdam. De vrachtwagenchauffeur moest zelf ook al flink in de remmen om niet op zijn voorligger te botsen. De chauffeur van de bus was net te laat en botste achterop de vrachtwagen. De politie, brandweer en ambulancedienst kwamen met spoed ter plaatse voor hulp. De chauffeurs bleken uiteindelijk ongedeerd te zijn gebleven. Of er passagiers in de bus zaten, is bij de politie en brandweer niet bekend. Als die erin zaten, zijn die in elk geval ongedeerd gebleven, want er is niemand meegenomen naar het ziekenhuis. Een bergingsbedrijf heeft de bus van de weg gehaald.

Update: er werden geen passagiers vervoerd.
Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Arie en Marry Ooms uit Alblasserdam zijn deze week, enkele dagen na elkaar, overleden. De twee waren van grote betekenis voor Alblasserdam en waren lokaal bekende persoonlijkheden. Zowel Arie (94) als Marry (93) hebben veel vrijwilligerswerk gedaan. De twee gingen mee als begeleiders van het schoolkamp (‘Ome Arie’) . Verder was Arie actief bij voetbalvereniging Alblasserdam, bij muziekvereniging Excelsior, bij de PvdA in Alblasserdam, bij het Seniorenorkest en bij de KNVB. Marry was als secretaris actief bij de vrouwenbond en hielp haar man regelmatig met de werkzaamheden. Ook hielpen de twee in de kantine van VV Alblasserdam.
Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.