Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for juli 24th, 2024

ALBLASSERDAM – De uitslag van de loterij van de Sint Jacobus Paardenmarkt in Alblasserdam is bekend. Woensdagavond 24 juli 2024 verrichtte wethouder Ramon Pardo tijdens het hippisch festijn de trekking. Hieronder de uitslag met de lotnummers. De prijzen zijn vanaf 25 juli af te halen bij Cultureel Centrum Landvast in Alblasserdam.

Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Een beschonken fietser uit Nieuw-Lekkerland is woensdagavond 24 juli 2024 gewond geraakt op de Van Eesterensingel in Alblasserdam. De man kwam rond 19.20 uur nabij de kruising met de Plantageweg ten val. De wielerronde was afgelopen en men was rond het parcours aan het opruimen, toen het ongeval gebeurde. Twee ambulances kwamen met spoed ter plaatse. De man was bij aankomst van de ambulances al bij kennis. Hij is gestabiliseerd en daarna per ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor verdere behandeling. Foto: Willem de Wolf / ZHZActueel.nl.

NIEUW-LEKKERLAND – Het paard dat zondag 21 juli 2024 te water raakte langs de Elzenweg in Nieuw-Lekkerland is na de reddingsactie van de brandweer alsnog overleden. Het dier lag zondag urenlang in een sloot en was bij de aankomst van de brandweer al behoorlijk uitgeput. Nadat het paard uit de sloot was gehaald, stond het uiteindelijk weer op vier benen. De dierenarts kwam erbij, maar al snel ging het steeds slechter met de gezondheid met uiteindelijk het gevolg dat het paard is doodgegaan.

ALBLASSERDAM – De A.A. de Haan Stichting schenkt 9653 euro aan Stichting de Blomhoeve in Alblasserdam. De Blomhoeve heeft dit bedrag gebruikt voor de aanschaf van een elektrische driewieltandem bij het Rijwielhuis in Alblasserdam. Het Rijwielhuis sponsort het onderhoud van de fiets. Woensdag 24 juli 2024 werd de cheque officieel overhandigd.
Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De 63e Wielerronde van Alblasserdam is woensdagmiddag 24 juli 2024, direct aansluitend op de Paardenmarkt, van start gegaan rondom de Van Eesterensingel en de Randweg in Alblasserdam. De sportklasse startte om 13:00 uur, de dames om 14:30 uur en de elite/belofte sluit straks af vanaf 16:30 uur. Aan de startlijst van de Paardenmarktronde van Alblasserdam werd Jens van den Dool, kersvers Nederlands kampioen Elite zonder contract, toegevoegd. Ook bij de dames en sportklasse is er een deelnemersveld met oudwinnaars Tessa Dijksman, Patrick Somsen en Jeroen Bijnagte. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Duizenden mensen hebben woensdag 24 juli 2024 een bezoek gebracht aan de zonovergoten paardenmarkt in en rondom de Kerkstraat in Alblasserdam. De markt startte al vroeg en mede dankzij het goede weer -niet te warm, niet te koud, niet te nat- was het al snel druk in het oude centrum van het Damdorp. De Sint Jacobus Paardenmarkt wordt al honderden jaren in Alblasserdam gehouden. Daar waar vroeger de nadruk lag op veehandel, is dat in de laatste periode veranderd is verkoop van eten, drinken, speelgoed en andere producten. Op de markt stonden nog wel paarden, pony’s en schapen. Ook reed er een paardentram. Even na het middaguur was de paardenmarkt afgelopen en begon de wielerronde. In de avond vindt het hippisch festijn plaats. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Burgemeester Jan-Willem Boersma heeft woensdag 24 juli 2024 Tabakspeciaalzaak Wiesbrock geopend op de Dam in Alblasserdam. Dit gebeurde met het doorknippen van een lint, dat werd beetgehouden door de eigenaar Lies en Carl Wiesbrock. Voorafgaand aan het ‘knipmoment’ hielden de burgemeester en Lies een korte toespraak. Lies vertelde hoe de vernieuwde winkel tot in de kleinste details is getekend, uitgemeten en ingericht. Over elke centimeter ruimte in de zaak is nagedacht. “Ondanks dat wij versleten zijn en spierpijn hebben, zijn we enorm trots,” vertelde Lies in haar toespraak waarin zij alle helpers bedankte voor hun inzet.
Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.