ALBLASSERDAM – Op woensdag 24 juli 2024 vindt de jaarlijkse Sint Jacobus Paardenmarkt plaats in en rondom de Kerkstraat in Alblasserdam. De markt begint ’s morgens om 8.00 uur. Op de markt zijn paarden, pony’s en kraampjes. Ook rijdt er een paardentram. Tegen een vergoeding is het mogelijk om met deze paardentram van de fa. Baan een rondrit te maken door de gemeente. In de middag vindt de wielerronde plaats rondom de Van Eesterensingel en in de avond is er een spectaculair hippisch festijn bij de Roemer Visscherstraat.

50 prijzen loterij
Eigenaren van pony’s en paarden krijgen een premie om hun dieren op de paardenmarkt te laten zien. Voor een paard is dit €17,-, voor een pony €12,-. Rond 11.30 uur is er onder de aanvoerders van de paarden en pony’s een verloting van kleine geldprijzen. Bezoekers van de markt kunnen op drie plaatsen loten kopen voor de grote Sint Jacobus Paardenmarkt loterij: bij basisschool de Schalm in de Kerkstraat, bij een kraam bij de paarden en in de Waalsmondelaan. Een lot kost €0,50. Tot nu toe zijn elk jaar alle 5500 loten binnen vier uur verkocht. In het totaal zijn er 50 prijzen te winnen. De hoofdprijs is 450 euro. De tweede prijs een waardebon van 250 euro van de juwelier en de derde prijs een minuut gratis winkelen bij de supermarkt.

Wielerronde
Aan het begin van de middag is de paardenmarkt afgelopen en gaat het volgende evenement van start. De wielerronde. Op de kruising van de Van Eesterensingel en de Plantageweg in Alblasserdam zal de strijd losbarsten op woensdag 24 juli. De sportklasse start om 13:00 uur, de dames om 14:30 uur en de elite/belofte sluit af vanaf 16:30 uur.

Hippisch Festijn
In de avond vindt het hippisch festijn plaats op het grasveld bij de Roemer Visscherstraat in Alblasserdam.

18:15 Ontvangst door een echte Veluwse slipjacht Jager
(bezoekers kunnen hiermee op de foto)

18.30 Vliegend tapijt

18.55 Ringsteken

19.25 Veluwse slipjacht demonstratie

19.55 Loterij
(Dit jaar verloten we ons grootste prijzen aanbod ooit!)
Lootjes zijn te koop op onze markt

20.20 De bonte Shetlanderhoeve

20.55 De fantasie ridder

21.15 Verwacht einde

Deel dit bericht via...