Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for juli 18th, 2024

ALBLASSERDAM – De Werkgroep Flexwoningen heeft een nieuwsbrief verzonden aan omwonenden rondom de Pieter de Hoochplaats in Alblasserdam, waar de gemeente voornemens is om het oude schoolgebouw van basisschool De Loopplank te slopen, om daar flexwoningen te plaatsen die bestemd zijn voor statushouders, spoedzoekers en jongeren. De werkgroep is zeer ontevreden over dit plan. “Door onzorgvuldig en ondoordacht handelen van het college en de gemeenteraad stapelt de ene na de andere blunder zich in dit project op en is het eind nog niet in zicht. Dit alles omdat men zich in de besluitvorming heeft laten leiden door een rapport op basis van aannames. Van enig grondig onderzoek is dus geen enkele sprake geweest,” zo schrijft de groep. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Afgelopen zaterdag vond op de wielerbaan Keizerslanden in Deventer de zevende editie van het Ultrafestival Deventer plaats. Naast de hoofdafstand van 24 uur waren er wedstrijden van 12, 6, 3 en 1 uur, waarbij atleten zo veel mogelijk rondes van 1289 meter moesten lopen. Tijdens de 6 uurs wedstrijd heeft Van der Lugt het Nederlandse Record (88.739km), die hij twee weken geleden verbrak, opnieuw verbroken naar 90,016 kilometer. Het eerdere record stond sinds 1996 op naam van Wim Epskamp. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Het Sint Jacobus Paardenmarkt Comité is het afgelopen jaar bezig geweest met het ontwerpen van een vlag die past bij jaarlijkse paardenmarkt in Alblasserdam. De eerste exemplaren van de vlag zijn deze week in de Kerkstraat overhandigd door huidig voorzitter Wim de Kloe, aan oud-voorzitter Bert de Haan en oud-bestuurslid Bas Romeijn. Bert de Haan heeft zich menig jaar vol passie ingezet voor de St. Jacobus Paardenmarkt en is tot op de dag van vandaag een bekend gezicht in het Damdorp. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.