ALBLASSERDAM –SGPJongeren Alblasserdam-Papendrecht heeft tijdens de Algemene Beschouwingen van Alblasserdam aandacht gevraagd voor kinderen en jongeren in Alblasserdam. Aansluitend verraste de commissie alle aanwezigen met een traktatie op gebakjes. De eerste was voor de burgemeester.

Tijdens zijn inbreng sprak voorzitter Jan-Dirk van Elzelingen zich uit tegen voorstellen van de Perspectiefnota 2025 waar volgens de SGPJ kinderen en jongeren op achteruitgaan. Van Elzelingen noemde bijvoorbeeld de versobering van het aanbod in speelvoorzieningen en bezuiniging op jongerenwerk. Ook gaf hij het College mee om het woningaanbod voor starters te garanderen.

Vervolgens verraste de SGPJ’er alle aanwezigen met een traktatie op gebakjes. ‘Als positief gebaar en vanwege het vijfjarig bestaan van de SGPJ-commissie’, zo vertelde hij. En: ‘Onderzoek wijst uit dat besluiten die worden genomen met een lege maag vaak erg risicovol zijn’. De burgemeester ontving daarna onder applaus het eerste gebakje.

SGPJ Alblasserdam-Papendrecht wil jongeren politiek bewust maken. Tegelijkertijd wil ze de stem zijn van kinderen en jongeren uit het dorp.

De perspectiefnota is hier te downloaden.

Deel dit bericht via...