Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for juli 13th, 2024

ALBLASSERDAM – De brandweer van Alblasserdam is zaterdag 13 juli 2024 uitgerukt voor een melding van een vrouw die een tijd lang opgesloten zat in een lift van één van de flats aan de Nicolaas Beetsstraat in Alblasserdam. In flat De Wiek was een lift door een technische storing blijven hangen. De vrouw die er op dat moment in zat, kon er niet meer uit. Ten einde raad werd de brandweer ingeschakeld. De brandweer heeft de lift begeleid en de deuren geopend, waarna de vrouw eruit kon stappen. Foto’s: Timon Bragt. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Vanaf 12 juli tot 28 oktober 2024 vernieuwt Rijkswaterstaat het asfalt op de snelweg A15 tussen Ridderkerk en Deil. Dit heeft onder meer impact op Alblasserdam en omgeving. Rijkswaterstaat adviseert rekening te houden met grote hinder en lange afsluitingen. Dit groot onderhoud wordt uitgevoerd tijdens 4 doordeweekse afsluitingen en 3 weekendafsluitingen. Rijkswaterstaat: “We werken telkens in één rijrichting terwijl de andere rijrichting open blijft.  Weggebruikers op de A15 moeten in deze periode rekening houden met grote verkeershinder en een forse extra reistijd die kan oplopen tot meer dan een uur. We roepen weggebruikers op om hun reisgedrag aan te passen en niet aan te sluiten in de file.” Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De Brug over de Noord was zaterdagochtend 13 juli 2024 in beide richtingen urenlang afgesloten vanwege een technische storing. De storing begon om 09.30 uur en duurde 3,5 uur. Even na 13.00 uur was de storing verholpen en zijn de proefdraaien succesvol verlopen. De stremming voor zowel scheepvaart als wegverkeer is opgeheven. Wat er precies defect was aan de brug, is onbekend.

ALBLASSERDAM – Aan de achterkant van het Mercon-Kloosterrein in Alblasserdam, tussen het Rijzenwiel en het Zwarte Paard, is afgelopen week een tijdelijk fietspad aangelegd door de ontwikkelaar van de etagewoningen en de 8 vrije woonkavels op het terrein. Het pad is alvast aangelegd door de ontwikkelaar, omdat de asfaltaannemer dit nu al in de planning kon opnemen. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.