ALBLASSERDAM – Vrijdag 12 juli 2024 start in Alblasserdam de zomervakantie. De hele zomervakantie zijn er veel gratis activiteiten te doen voor kinderen en dit jaar ook voor volwassenen. Via het concept Zomerpaspoort 2.0 kan nu worden ingeschreven om bijvoorbeeld te lasergamen, te fitnessen, te handwerken of mee te lopen in het sprookjesbos. Als iemand na een inschrijving toch niet deel kan nemen, wordt verwacht dat men zich uiterlijk 24 uur van te voren weer afmeldt, zodat andere mensen nog kans kunnen maken op deelname.

Oorsprong Zomerpaspoort
Het Zomerpaspoort werd in 2020 geïntroduceerd door Jeugdland Alblasserdam en dat mede mogelijk werd gemaakt dankzij de samenwerking met diverse verenigingen, stichtingen en (creatieve) ondernemers uit Alblasserdam. Jeugdland Alblasserdam organiseerde altijd in de laatste week van de zomervakantie een feestweek voor kinderen. Dat concept is nu aangepast, waardoor er de hele zomervakantie lang activiteiten te doen zijn. Na de zomer van 2023 is het concept Zomerpaspoort overgedragen aan de gemeente Alblasserdam en wordt het beheerd door het team van sport- en natuurcoaches.

Alle leeftijden
Dit heeft intussen geresulteerd in Zomerpaspoort 2.0, dat wordt gepresenteerd door het ABC-team, met ondersteuning van Natuurlijk Alblasserdam en Scouting Alblasserdam. “De afgelopen jaren lag de focus op activiteiten voor de leeftijd van 4 tot en met 18 jaar. Het aanbod wordt nu verbreed. Er worden dit jaar, samen met verenigingen, stichtingen en creatieve ondernemers uit het dorp, activiteiten aangeboden voor Alblasserdammers van alle leeftijden. Denk aan een tekenworkshop, fitness, pleinsport XXL, zomeractiviteiten van de Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) en yoga,” zo meldt de gemeente Alblasserdam in een persbericht.

Volledig gratis en geen papieren paspoorten
Er komen dit jaar geen papieren paspoorten, omdat het aanbod verbreed wordt en per leeftijdsgroep kan verschillen. De activiteiten staan op www.abcalblasserdam.nl. Alle activiteiten zijn gratis, maar inschrijven is wel nodig. De activiteiten vinden plaats in de zomervakantie van vrijdag 12 juli tot en met zaterdag 24 augustus 2024. Er kunnen gedurende de vakantie nog activiteiten bij komen. Deze komen ook op de website te staan en op de facebookpagina van het ABC-team.

Welkom
Wethouder Margreet de Deugd: “Ik kijk, net als vele Alblasserdammers, uit naar weer een fantastische zomer met het Zomerpaspoort. Ik vind het geweldig dat we nu voor elke Alblasserdammer activiteiten organiseren en nog gratis ook. Jong of oud, meer of minder geld te besteden, het maakt niet uit; je bent welkom om mee te doen!”

Op tijd afmelden
De gemeente heeft nog wel een verzoek aan mensen die zich hebben ingeschreven maar bij nader inzien niet kunnen deelnemen: “Alle activiteiten worden grotendeels georganiseerd door vrijwilligers en mogelijk gemaakt door sponsor- of subsidiegelden. Heeft u zich aangemeld voor een activiteit maar kunt u toch niet deelnemen? Zou u dit dan uiterlijk 24 uur van tevoren kunnen laten weten door uw naam en de activiteit te mailen naar [email protected]? Zo kunnen we teleurstelling bij de organisatoren voorkomen en andere Alblasserdammers de kans geven deze plek in te nemen.”

Inschrijven
Inschrijven voor de activiteiten is vanaf nu mogelijk. Er zijn twee websites waar ingeschreven kan worden. De activiteiten staan op de website van het ABC-team. De inschrijving kan via die website. De activiteiten die georganiseerd worden door Jeugdland, staan ook op die website, maar om in te schrijven wordt men ‘doorgeleid’ naar de site van Jeugdland. Het is ook mogelijk om direct via de Jeugdlandwebsite in te schrijven. Dat kan via jeugdlandalblasserdam.nl,

Jeugdland
Jeugdland Alblasserdam blijft een zelfstandige stichting met een driekoppig bestuur en een vaste kern van enthousiaste vrijwilligers. Het hele jaar door werken zij hard aan de voorbereidingen om van elke zomer een groot succes te maken. De vertrouwde activiteiten die Jeugdland zo geliefd maken, blijven behouden, terwijl er ook steeds nieuwe, verrassende activiteiten worden toegevoegd op verschillende locaties in Alblasserdam. Ook deze zomer pakt Jeugdland groots uit. Met 25 activiteiten en bijna 800 plekken biedt Jeugdland weer volop avontuur en plezier voor alle kinderen. De inschrijving voor de gratis activiteiten van jeugdland is deze week gestart via de Jeugdland-website.

Deel dit bericht via...