Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for juli 10th, 2024

ALBLASSERDAM – Hans Kroeze (83) en Coby Kroeze – De Loos (83) uit Alblasserdam zijn deze week zestig jaar getrouwd. Burgemeester Jan-Willem Boersma ging bij het echtpaar, dat aan het Cortgene woont, op bezoek om hen te feliciteren met het diamanten jubileum. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

Zakelijke bijdrage
Met de toenemende populariteit van elektrische voertuigen (EV’s) in Nederland groeit ook de vraag naar geschikte laadpalen. Een goede laadpaal thuis of op kantoor kan het dagelijks gebruik van je EV aanzienlijk vergemakkelijken. Maar hoe weet je welke laadpaal het beste past bij jouw situatie en behoeften? In dit artikel geven we je enkele handige tips om de juiste keuze te maken. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De zaak waarbij twee tieners uit Alblasserdam dodelijk werden aangereden door een automobilist op de Edisonweg in Alblasserdam, moet mogelijk opnieuw behandeld gaan worden door het Gerechtshof. “De veroordeling van de verdachte wegens doodslag in het verkeer in Alblasserdam kan niet in stand blijven,” zo adviseert advocaat-generaal (AG) Keulen de Hoge Raad in zijn conclusie deze week. Daarmee wordt geadviseerd de uitspraak van het Gerechtshof te vernietigen en de zaak daar opnieuw te behandelen.
Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM –  Van maandag 15 juli tot en met donderdag 18 juli 2024 wordt in Alblasserdam de jaarlijkse Vakantiebijbelweek (VBW) gehouden. Kinderen van vier tot en met twaalf jaar oud kunnen van maandag tot en met donderdag van 9.30 uur tot 11.45 uur terecht in Landvast. “We starten iedere ochtend om 09.30 met een sketch en een interactieve vertelling. Daarnaast zijn er allerlei verschillende knutselactiviteiten en spellen voor jong en oud,” meldt de organisatie. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – In september 2024 wordt er in Alblasserdam weer gecollecteerd voor KWF Kankerbestrijding. Om zoveel mogelijk geld voor dit doel op te halen, wordt nog gezocht naar extra collectanten in Alblasserdam. Geraldine Barendregt van de organisatie vertelt: “De collecte is dit jaar van 2-7 september. Het kost ongeveer 2-3 uurtjes. We proberen mensen zo goed mogelijk in hun eigen buurt te laten collecteren. Collecteren doen we met de QR code om geld op te halen voor kankeronderzoek en men krijgt ook een linkje om te collecteren via WhatsApp. Wil jij je als vrijwilliger inzetten voor KWF Kankerbestrijding? Stuur dan een e-mail naar [email protected] of bel 0652228795 of kijk op kwf.nl/collecteermee.”

ALBLASSERDAM – Een 53-jarige man uit Alblasserdam is maandagavond 8 juli 2024 onwel geraakt op de Pijlstoep in Alblasserdam, na eerder in Ridderkerk betrokken te zijn geweest bij een aanrijding. De man fietste rond 19.00 uur die avond over de Lagendijk in Ridderkerk, toen hij op de kruising met de Burgemeester de Zeeuwstraat in aanrijding kwam met een auto. De fietser kwam ten val en werd daar nagekeken door ambulancepersoneel. De man hoefde na controle niet mee naar het ziekenhuis. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.