Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for juli 9th, 2024

ALBLASSERDAM – Na ruim 41 jaar in de makelaardij zijn sporen te hebben verdiend, neemt Wouter Romeijn afscheid als makelaar en houdt kantoor Veldhoen & Romeijn in Alblasserdam op te bestaan. Ik loop nog twee weken mee voor een geruisloze overdracht aan Steef! Makelaars. Daarna ben ik niet meer actief betrokken.” Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

Advertorial
ALBLASSERDAM – De bioscoop van Landvast aan de Haven in Alblasserdam is in de afgelopen periode vernieuwd. Er zijn nieuwe stoelen geplaatst, de leuningen zijn breder uitgevoerd en er zijn er tafeltjes met lampjes tussen de stoelen geplaatst. De voorste rijen hebben voetenbankjes gekregen, zodat helemaal vooraan zitten ook een voordeel heeft. Afgelopen zondag werden de zalen feestelijk in gebruik genomen met de nieuwste films: Verschrikkelijke Ikke 4, Binnenstebuiten 2, Dikkie Dik en Superkrachten voor je Hoofd. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Er kom na zes jaar toch weer een Concert op de Alblas in Alblasserdam. In 2018 vond de eerste editie plaats. Daarbij trad onder meer zangeres Do op. Het idee was dat het een terugkerend evenement zou worden, maar onder meer door de coronacrisis, kwam dit niet van de grond. Vrijdag 13 en zaterdag 14 september 2024 gaat het er alsnog van komen. Onder meer Emma Heesters treedt op. Het evenement vindt plaats op initiatief van de Stichting op de Alblas.

Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Een koe is dinsdag 9 juli 2024 te water geraakt in Alblasserdam. Dit gebeurde land het Buitenpad. Het dier kon niet meer op eigen kracht uit het water komen en dus belden omstanders de brandweer. De brandweervrijwilligers wisten het dier, samen met de eigenaar, op de kant te trekken. Ook de politie was bij de reddingsactie aanwezig.

ALBLASSERDAM – De brandweer is maandag 8 juli 2024 uitgerukt voor een melding van een auto waar rook onder vandaan kwam. Dit gebeurde op de Plantageweg in Alblasserdam. Na onderzoek bleek dat de rook veroorzaakt was door een vastgelopen rem. De brandweer heeft een nacontrole gedaan en heeft de auto van de doorgaande weg in een parkeervak geduwd. De garage zal het probleem verder gaan oplossen. Foto’s: Timon Bragt. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De brandweer is maandagochtend 8 juli 2024 rond 06.00 uur uitgerukt voor een melding van een brandgerucht in de Lidl-supermarkt aan het Wilgenplein in Alblasserdam. Veertig minuten later werd ook een adviseur gevaarlijke stoffen (AGS) opgeroepen om metingen te verrichten. Er bleek een lekkage te zijn in een koelsysteem in de winkel. De AGS heeft in de winkel diverse metingen verricht. Hierdoor kon de supermarkt uiteindelijk later open dan gepland. Er is een monteur ter plaatse gekomen om het lek te dichten. Nadat het gevaar geweken was, kon de Lidl haar deuren weer openen. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

NIEUW-LEKKERLAND – Vanuit meerdere vrachtwagens, geparkeerd langs de Planetenlaan in Nieuw-Lekkerland, is afgelopen weekeinde brandstof gestolen. Het gaat om honderden liters diesel. Gevraagd wordt om de komende tijd extra op te letten rondom de vrachtwagenparkeerplaats. Mensen die meer weten van de brandstofdiefstal, kunnen hiervoor terecht bij de politie via het nummer 0900-8844. Foto: archief.