ALBLASSERDAM – Justitie heeft negen jaar cel geëist tegen Mohammed M. uit Spijkenisse voor betrokkenheid bij het plegen van allerlei aanslagen in de regio, waaronder Alblasserdam. De rechtbank doet over 10 dagen uitspraak in de zaak. Volgens het OM is de tiener betrokken geweest bij een beschieting en bij elf explosies in het land.

De 19-jarige vindt dat hij niet zo’n grote rol had in het geheel, omdat hij slechts chauffeur zou zijn geweest. Hij gebruikte daarbij zijn moeders auto. Per aanslag kreeg hij een paar honderd euro.

Na de arrestatie vonden politie en justitie allerlei foto’s en adressen waar aanslagen gepleegd waren. Onder meer een voordeur van een woning aan de West-Kinderdijk in Alblasserdam werd opgeblazen. Waarom dit is gedaan, is nog steeds volstrekt onduidelijk. Mohammed wil er niets over kwijt en het gezin waar de aanslag plaatsvond, heeft zelf ook nog geen idee. Het gezin wil graag dat de man namen gaat noemen, maar dat wil de verdachte niet. Hij is bang dat er dan wraak volgt en hem iets wordt aangedaan.

De advocaat van M. vindt dat zijn cliënt niet alleen crimineel is, maar ook zielig omdat zijn ouders uit elkaar zijn en hij en zijn moeder en zussen ernstige medische problemen hebben. Gevraagd wordt aan de rechtbank om daar rekening mee te houden bij het bepalen van de hoogte van de straf.

De rechters gaan over de zaak nadenken en doen op donderdag 18 juli 2024 uitspraak in de rechtbank van Dordrecht.

Deel dit bericht via...