OUD-ALBLAS – Voetbalvereniging De Alblas heeft afgelopen week geld ingezameld voor het Prinses Maxima Centrum, dat zich inzet bij kinderkanker. Aanleiding hiervoor is dat jeugdspeler Mats kanker heeft. “Onze Mats uit de JO-12-2 is helaas getroffen door deze vreselijke ziekte. Als club hebben we geld ingezameld voor het Prinses Maxima Centrum” In de komende uren van zaterdag 6 juli 2024 kan er nog gedoneerd worden. Men hoopt nog 10.000 euro op te halen. Hiervoor is nog bijna duizend euro nodig. Doneren kan hier.

Aanvankelijk was het doel om 1953 euro op te halen. Intussen is dat doel bijbesteld. Er is tijdens het bedrijventoernooi en de slotdag geld opgehaald. Verder betaalden ouders voor iedere goal minimaal één euro. Daarnaast werd er popcorn verkocht, was er een grote verloting en werden er collectes gehouden. Olivia heeft lege flessen ingezameld en de opbrengst daarvan gedoneerd.

“Op de slotdag hebben we Mats een cheque met een voorlopig bedrag mogen overhandigen en namens een sponsor een PlayStation 5. Vanuit Roparun team R7 Axalta heeft Mats een vakantie in een bungalowpark aangeboden gekregen voor hem met zijn hele gezin,” aldus de club.

Verder werd bij de club afgelopen week afscheid genomen van René de Ruiter. De club: “Na wat loze beloftes hier en daar heeft René dan toch besloten te stoppen met keepen in ons eerste elftal. Op zijn 5e eerst begonnen met voetballen.  Maar op zijn 6e werd er een keer paar keepershandschoenen in zijn handen gestopt om even een wedstrijd in te vallen. We hebben allemaal kunnen zien wat dit voor gevolgen heeft gehad. Op zijn 17e is hij ingevallen in het eerste, en stapt daar, dit seizoen,  na 17 jaar onder vandaan. Vanuit de club is besloten een afscheidswedstrijd te organiseren waarin De Alblas 1 het heeft opgenomen tegen De Alblas legends. Verder is er na afloop van de wedstrijd nog afscheid genomen van de volgende spelers: Remco vd Burgh, Youri Groenendijk, Mike Jongeneel, Jari Zijderveld en staff: André Zijderveld, Henk Haverkamp en Ben Kortleve.

Deel dit bericht via...